Facebook amână planurile pentru lansarea unei boxe inteligente

28.03.2018
Facebook amână planurile pentru lansarea unei boxe inteligente

Dacă până acum Facebook considera că este un moment bun pentru lansarea unei boxe inteligente care să fie activă tot timpul şi să asculte totul în jurul său, după scandalul recent referitor la colectarea de date personale, compania va încetini acest proiect, pentru a reevalua implicaţiile unui asemenea dispozitiv. Desigur, boxa inteligentă de la Facebook nu a fost anunţată în mod oficial, însă persoane apropiate de subiect afirmă că lansarea programată pentru toamna acestui an ar putea fi amânată.

Conform Bloomberg, Facebook consideră că acest scandal va fi în continuare prea recent pentru a cere utilizatorilor să aibă încredere într-un dispozitiv care le urmăreşte toate mişcările într-un spaţiu atât de personal. Dezvăluirea unui astfel de dispozitiv ar fi urmat să aibă loc în cadrul conferinţei F8, care are loc în luna mai, cu o lansare programată spre sfârşitul anului.

Tot Bloomberg a raportat anul trecut că Facebook lucrează la mai multe dispozitive de acest gen, unul dintre ele purtând numele de cod „Aloha” şi urmând să se lanseze sub numele „Portal”. Acesta ar fi fost un ecran de dimensiuni mari, similar cu Amazon Echo Show, care ar fi oferit posibilitatea de a interacţiona cu reţeaua de socializare atât prin atingeri cât şi prin control vocal. Alături de acesta, o boxă inteligentă care ascultă totul din jurul său, similar cu Amazon Echo ar fi putut oferi acces la un asistent virtual care să îndeplinească diverse funcţii şi să interacţioneze cu sisteme smart home.

Probabil că în funcţie de rezultatul anchetelor atât din SUA, cât şi din Europa referitoare la datele colectate de Cambridge Analytica prin intermediul Facebook, compania va hotărî dacă va continua sau nu proiectul dispozitivelor inteligente pentru acasă, iar în cazul în care le va lansa, probabil că va integra multe funcţii de protejare a intimităţii, pentru a se asigura că nu se va mai ajunge într-o situaţie similară în viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult