GIGABYTE anunţă AORUS K9, o tastatură RGB cu switch-uri optice

30.11.2017
GIGABYTE anunţă AORUS K9, o tastatură RGB cu switch-uri optice

Acum că tastaturile mecanice au ajuns în mare parte în mainstream, producătorii de periferice caută noi tehnologii pentru a îmbunătăţi experienţa de tastare, în special în gaming. Se pare că butoanele optice sunt următorul pas în evoluţia tastaturii de gaming, GIGABYTE anunţând noul model AORUS K9, bazat pe switch-uri Flaretech, care promite o experienţă similară de utilizare cu cea a tastaturilor mecanice clasice, însă cu timp de răspuns mult mai mic.

AORUS K9 nu pare să fie pe hârtie foarte diferit faţă de modelul Zowie Celeritas II pe care l-am testat de curând. Acesta foloseşte aceleaşi switch-uri optice Flaretech, însă mecanismul de actuare vine în două „arome”: Red şi Blue. Acest lucru înseamnă că partea mecanică încearcă să imite experienţa de utilizare a tastelor mecanice Cherry MX Red şi Cherry MX Blue, primele fiind mai silenţioase, iar cele din urmă mai zgomotoase.

Spre diferenţă de tastaturile mecanice însă, care înregistrează comenzile după numai 0,5 ms, timpul de răspuns al unei tastaturi cu switch-uri optice este de numai 0,03 ms, lucru care va fi cu siguranţă apreciat în special de către gamerii profesionişti şi entuziaşti. Desigur, AORUS K9 beneficiază de toate funcţiile de pe tastaturile moderne precum LED-uri RGB pe fiecare tastă în parte, anti-ghosting, pooling rate de 1000 Hz şi un sistem de cable management în partea de jos a tastaturii. Un alt avantaj al acestui model, garantat de căte butoanele cu mecanism de actuare optic este rezistenţa la stropi de apă.

Tot datorită utilizării de switch-uri optice, care se conectează pe PCB-ul principal doar pe contacte, fără lipituri, GIGABYTE poate să includă în pachetul tastaturii 8 butoane în plus de schimb, care pot fi înlocuite foarte rapid. De asemenea, în pachet vor putea fi găsite şi 9 taste realizate din material PBT (restul tastelor sunt din ABT) de culoare portocalie. Acestea sunt tastele WASD, săgeţile şi tasta ESC, care sunt mai des folosite în jocuri. Butoanele „extra” sunt puţin texturate şi mai rezistente în timp la abuzuri.

Momentan nu a fost anunţat un preţ oficial sau o dată de lansare a noii tastaturi optice AORUS K9.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult