Logitech a anunţat tasatura de gaming G512 cu luminiţe RGB şi noi butoane „zgomotoase”

12.06.2018
Logitech a anunţat tasatura de gaming G512 cu luminiţe RGB şi noi butoane „zgomotoase”

Logitech a anunţat o nouă tastatură mecanică pentru gaming, modelul G512, alături de un nou model de switch-uri mecanice pentru gama sa de periferice. Tastatura este introdusă în ofertă între modelele G413 şi G513, aceasta împrumutând funcţii şi capabilităţi de la amândouă, fiind vândută şi la un preţ poziţionat undeva la mijloc. Tastatura a fost anunţată alături şi de noile switch-uri GX Blue, primele switch-uri „clicky” proprietare Logitech.

Tastatura G512 va fi disponibilă în trei variante, cu switch-urile clasice Romer-G Tactile, noile switch-uri Romer-G Linear, introduse în urmă cu doar câteva luni, sau cu noile switch-uri clicky GX Blue. Aceasta beneficiază de iluminare RGB individuală pentru fiecare tastă în parte, o construcţie din aluminiu şi cu un port USB pentru conectarea de accesorii şi încărcarea de dispozitive. G512 este compatibilă cu tehnologia de sincronizare a iluminării LIGHTSYNC, care a debutat odată cu tastaturile G513 şi cu boxele G560.

Switch-urile GX Blue oferă un răspuns sonor la fiecare apăsare, fiind similare în funcţionalitate cu celebrele switch-uri Cherry MX Blue. Acestea vor fi disponibile atât pe G512, cât şi pe G513 în acest moment şi vor veni probabil şi pe alte modele de tastaturi ale companiei. Având în vedere că până în prezent Logitech oferea fie tastaturi bazate pe switch-uri Cherry din game mai vechi, fie un singur model de switch-uri proprietare „lineare”, creşterea opţiunilor la trei modele este binevenită.

Logitech G512 va putea fi cumpărată exclusiv prin intermediul site-ului Logitech la preţul de 599 lei, în timp ce varianta GX Blue a tastaturii G513 va ajunge în magazinele autohtone în luna iulie la preţul de 829 lei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult