Mouse-ul vertical, nu doar un moft

06.08.2007
Mouse-ul vertical, nu doar un moft

Şoareci care de care mai performanţi şi mai încărcaţi de funcţii apar în fiecare lună, dar foarte puţini din cei care achiziţionează un mouse ştiu ca mouse-ul clasic, orizontal, este obositor de folosit în cazul unei utilizări îndelungate. De aceea se recomandă utilizarea unuia vertical.

Mouse vertical

Mouse-ul vertical este ergonomic, nesolicitând încheietura mâinii, care nu mai e nevoită să stea răsucită. Chiar dacă este de calitate şi precis, înzestrat cu un senzor optic de 2200 dpi, butoanele clasice ale unui mouse şi roţită de scroll, un mouse vertical va fi privit ca un intrus, ca o ciudăţenie. Şi aşa şi este, dar pentru navigarea pe internet sau utilizarea în viaţa de zi cu zi, el ar trebui ales în defavoarea fraţilor „întinşi cu burta pe pâmânt”. Pentru un gamer rămâne în continuare de preferat un Logitech G5 sau G9.

Este însă principalul argument ce susţine şoarecul vertical, ergonomicitatea, suficient pentru a alege unul? Mă îndoiesc, mai ales la noi în ţară, unde astfel de periferice sunt mai rare ca aerul curat în Bucureşti..

Mouse vertical

Urmărește Go4IT.ro pe Google News