Periferice noi şi suport multitouch extins pentru Windows 8

30.07.2012
Periferice noi şi suport multitouch extins pentru Windows 8

Microsoft a prezentat suportul pe care perifericul Touch Mouse, replica la Apple Magic Mouse, o va avea în cadrul sistemului de operare Windows 8, acesta fiind un exemplu al suportului software multitouch complet care va sosi odată cu acesta.

Lansat în epoca Windows 7, Microsoft Touch Mouse a avut un suport limitat pentru gesturi din cauza limitărilor sistemului de operare, însă, odată cu Windows 8, acesta va cunoaşte o a doua tinereţe şi va fi un exemplu pentru ceilalţi producători de periferice.

Microsoft Touch Mouse

După cum se poate observa în tabelul ataşat, utilizatorii vor putea utiliza gesturi făcute cu unul, două sau trei degete, suportul software oferind şi recunoaşterea unor atingeri diferite precum derularea lentă sau atingerea rapidă. Pe lista activităţilor permise de Windows 8 se număra derularea conţinutului afişat, saltul între aplicaţii, zoom sau afişarea Charms.

Windows 8 mouse multitouch

Odată cu acest suport extins multitouch, Microsoft a prezentat şi o serie de periferice noi, cum ar fi Wedge Mobile Keyboard, o tastatură Bluetooth cu husă şi stand pentru tabletele Windows, sau Wedge Touch Mouse, o versiune mai accesibilă a susmenţionatului Touch Mouse.

Microsoft Wedge Mobile Keyboard

Microsoft Wedge Touch Mouse

Urmărește Go4IT.ro pe Google News