Tastaturi noi în purul stil Apple

08.08.2007
Tastaturi noi în purul stil Apple

La „Evenimentul Special” (după cu l-a denumit Apple) ţinut ieri la sediul din California, compania a organizat o întâlnire cu presa pentru a-şi prezenta noul portofoliu de produse.

Alături de noile sistemele iMAC, pe care le vom analiza pe larg astăzi, Apple a prezentat şi două tastaturi, complet diferite de ceea ce oferea compania până în prezent. Încă o dată, pe primul plan este pus designul, simplu după cum ne-a obişnuit Apple. Putem vorbi deja de un still „apple-like”. Tastaturile au un profil foarte îngust şi sunt construite în mare parte din aluminiu. De fapt, sunt doar două produse: una cu fir, şi modelul wireless căruia îi lipseşte num-pad-ul (tastele numerice din dreapta).

Modelul cu fir va costa 49$ şi se va conecta la MAC prin portul USB. La rândul ei, tastatura oferă două porturi USB pentru conectarea diverselor echipamente externe. Varianta fără fir (79$) se conectează la un MAC dotat cu tehnologie Bluetooth, fiind alimentată de trei baterii AA. Interesant la acest model de tastatură este o specificaţie găsită pe site-ul Apple care ne anunţă ca pentru a o pune în funcţiune avem nevoie iniţial de o tastatură normală. Ambele dispun de funcţii de modificare a luminozităţii ecranului, taste multimedia şi obişnuitul buton de deschidere a unităţii optice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News