iPod Touch – liderul noii generaţii de playere multimedia Apple

07.09.2007
iPod Touch – liderul noii generaţii de playere multimedia Apple

Apple zdruncină piaţa gadgeturilor cu noua generaţie de playere multimedia portabile (PMP) căreia i se alatură de acum senzaţionalul iPod Touch, primul iPod ce dispune de conectivitate Wi-Fi şi interfaţă multi-touch, prezente şi pe cel mai mediatizat gadget din istorie, Apple iPhone.

Nici “accelerometrul” (Accelerometer) nu lipseşte. Acesta detectează schimbarea poziţiei (orizontală sau verticală) iPod-ului şi roteşte imaginea corespunzător. Senzorul Ambient Light ajustează automat luminozitatea în funcţie de cea ambientală, rezultând o imagine lizibilă în orice condiţii, dar şi o autonomie mai bună (22 ore audio, 5 ore video).

iPod Touch

La fel ca şi Apple iPhone, iPod Touch beneficiază de acelaşi larg touchscreen ce măsoară nu mai puţin de 3.5”. Rezoluţia de 480 x 320 pixeli permite afişarea unei imagini clare, surfing-ul pe Internet (cu Safari), vizionarea filmelor (mp4, mov), fotografiilor (jpg, bmp, gif, tiff, png e de ajuns?) sau simpla navigare prin meniu fiind o adevărată plăcere. Cum toate aceste “minunăţii” te vor zăpăci, un moment de relaxare muzicală ar fi chiar binevenit. Alege mp3, wav, aac, aiff, dar nu wma. Pe viitor, poate doreşti să-ţi achiziţionezi şi un dock, fie el retro sau de lux, nicio problemă – noul iPod Touch este dotat cu un conector dedicat.

iPod Touch se găseşte în varianta de 8 GB (299 $) sau 16 GB (399$), fără posibilitatea expandării memoriei cu un card extern. Păcat. Cât despre culori, Apple nu îţi dă de ales – doar negru. Concluzia? iPod Touch este un iPhone căruia îi lipseşte funcţia de telefon. Afla mai multe despre iPod Touch – urmăreşte clip-ul de mai jos, apoi vezi lista cu specificaţiile complete.

Comparatie noua generatie Apple iPod

După cum spuneam la început, Apple a îmbunătăţit şi modelele anterioare. iPod Nano a primit un design cool, forme rotunjite şi carcasă din aliaj de aluminiu cu oţel inoxidabil. De asemenea, display-ul (320 x 240, 2”) este acum mai luminos cu 65% faţă de cel vechi, iar interfaţa Cover Flow oferă un nou mod de vizualizare. La capitolul foto/audio/video regăsim specificaţii identice cu cele ale lui iPod Touch. Bateria Li-Ion asigură o autonomie de 24 ore audio şi 5 ore video. Noul iPod Nano costă 149$ (4 GB) şi 199$ cel de 8 GB.

iPod nano

Clasicul iPod (iPod Classic) se remarcă prin capacitatea de stocare uriaşă (80 sau 160 GB) şi autonomia excelentă în modul audio: modelul de 80 GB te ţine 30 de ore, iar cel de 160 GB merge până la 40 de ore, în schimb este un pic mai mare şi mai greu. Formatele multimedia suportate – idem iPod Touch şi Nano.

iPod Classic

În fine, micul iPod Shuffle (41,2 x 27,3 x 10,5 mm si 15,6 g) vine în noi culori (argintiu, verde, rosu, albastru, violet), oferind o audiţie de calitate în limita a 1 GB de memorie. Autonomia se situează în jurul a 12 ore. Încântat?

iPod Shuffle

Urmărește Go4IT.ro pe Google News