Q5, un player multimedia complet

08.05.2007
Q5, un player multimedia complet

Dacă eşti în căutarea unui echipament electronic de mici dimensiuni pe care să poţi vedea filme, descărca poze, asculta muzică şi lista poate continua prin toată sfera multimedia, cu siguranţă eşti în căutarea unui player multimedia portabil (PMP). Un astfel de echipament este şi Q5 de la Cowon, nu vă gândiţi la o versiune redusă a Q7 de la Audi, n-au nicio legătură.

Cum spuneam, Q5 este un PMP, şi unul foarte serios dacă privim lista detaliilor tehnice. Încep cu cele mai speciale şi menţionez de pachetul de tehnologii de conectivitate wireless: WiFi, bluetooth, HSDPA / EDGE / GPRS şi să nu uit de navigare GPS. Un alt atu important al lui Q5 îl reprezintă posibilitatea descărcării imaginilor digitale direct de pe aparatul foto prin intermediul unui port USB2.0.

Să revin însă şi la detalii mai domestice. Ecranul, un LCD cu diagonala de 5”, oferă o rezoluţie uimitoare de 800×480 pixeli, care pe deasupra mai este şi touchscreen, acoperind astfel toată suprafaţa echipamentului. Informaţia este păstrată pe un harddisk de 40 GB sau 60 GB, suficienţi pentru stocarea filmelor şi redarea lor pe LCD sau pe un TV prin intermediul portului corespunzător. Evident nu îi lipseşte modulul FM şi posibilitatea de înregistrare de pe acesta sau de la microfonul încorporat, şi merită amintite şi cele două difuzoare pe care sunt redate stereo filmele şi fişierele audio.

Platforma este construită în jurul procesorului AMD Alchemy Au1200 şi al sistemului de operare Microsoft Windows CE 5.0, secondate de 128 MB de memorie RAM DDR2. Preţul lui Q5 este unul pe măsură, între 500$ şi 550$ fără a include aici modulul GPS de 200$.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News