Toshiba Gigabeat 401 şi 401S, Zune de Japonia

29.08.2007
Toshiba Gigabeat 401 şi 401S, Zune de Japonia

Gigabeat 401 şi 401S sunt noile playere multimedia pe care Toshiba le va lansa pe piaţă de luna viitoare.

Asemănându-se mult cu rudele lor americane, Microsoft Zune, Gigabeat-urile vin echipate cu un ecran de 2,4″ (320 x 240 px rezoluţie), capacitate de stocare de până la 4 GB şi suport pentru fişiere audio/video. Versiunea T401 dispune, ca inovaţie, de conectivitate Wi-fi 802.11b/g, fapt ce îi permite să se conecteze la hot-spot-uri pentru a descărca podcasturi, clipuri sau piese muzicale. Se pare că Gigabeat-urile vor putea fi conectate doar la PC, fără a oferi suport şi pentru Mac-uri… Dar cum sunt destinate momentan pieţei japoneze, nu ar trebui să ne mire. Poate vor ajunge cândva şi în Europa, mai ales că Zune-ul pare să nu aibă intenţii serioase pe bătrânul continent.

Toshiba Gigabeat

Amprenta Microsoft este pusă pe software-ul utilizat , Windows media Player 10/11, pentru vizualizarea clipurilor video în special. Cât despre autonomie, nici aici produsele Toshiba nu excelează, cu doar 16 ore în mod audio şi 5 ore în mod video.

Atunci, de ce ar alege cineva un Gigabeat 401? Pentru Wi-fi doar? Sau poate pentru preţul său decent , de doar 258$. Versiunii 401S, căreia îi lipseşte Wi-fi-ul, i se vor mai tăia 45$ din preţ. Dacă eşti japonez, doreşti un player multimedia bun, care însă să nu exceleze prin nimic, atunci soluţia ar fi un Toshiba Gigabeat. În caz contrar, poate ar trebui să te îndrepţi spre ceva mai stilat

Toshiba Gigabeat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News