HTC va separa divizia de realitate virtuală într-o companie separată

HTC va separa divizia de realitate virtuală într-o companie separată

HTC este pe un trend descendent de câţiva ani buni, însă acest lucru nu a împiedicat compania să intre pe piaţa de dispozitive pentru realitate virtuală. Pentru a nu afecta succesul headset-ului Vive, Cher Wang, CEO-ul companiei, a decis să separe această componentă într-o companie separată, care să atragă mai uşor investitori şi parteneri interesaţi de această tehnologie. Noul business va fi însă controlat de un pachet majoritar de acţiuni care vor aparţine de HTC.

Noua companie VR ar trebui să fie protejată declinul financiar al HTC. Compania nu a reuşit să crească foarte mult nici după lansarea lui HTC 10. Deşi acest model a fost primit cu mai mult entuziasm şi s-a vândut  mai bine decât modelul One M9 de anul trecut, aşeptările pentru anul financiar în curs nu par să meargă într-o direcţie pozitivă. Se pare însă că investitorii HTC nu sunt foarte mulţumiţi de noua veste, chiar dacă HTC va controlul noii companii.

HTC a lansat headset-ul Vive în parteneriat cu Valve, una dintre cele mai mari companii din industria de gaming la nivel mondial. Aceasta nu numai că produce unele dintre cele mai de succes jocuri video de pe piaţă, ci deţine şi cel mai mare magazin de jocuri digitale pentru PC. Probabil că HTC se aşteaptă ca o companie separată să atragă alţi parteneri din acest domeniu, cât şi din industria de film, advertising şi comunicare.

Cher Wang a declarat că HTC ar trebui săs se dezvolte cel mai mult în următorii 10 ani pe baza succesului din domeniul realităţii virtuale. În luna aprilie, compania a pornit un program pentru susţinerea start-up-urilor VR cu un buget de 100 de milioane de dolari. Acesta susţine mici business-uri din Beijing, Taipei şi San Francisco pentru dezvoltarea de noi tehnologii, experienţe şi jocuri video care să folosească realitatea virtuală.

Citeşte şi HTC Vive disponibil pentru pre-comandă. Vine cu trei jocuri la pachet

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult