Samsung anunţă HMD Odyssey, prima sa cască VR pentru platforma Windows Mixed Reality

04.10.2017
Samsung anunţă HMD Odyssey, prima sa cască VR pentru platforma Windows Mixed Reality

Samsung a anunţat în mod oficial prima sa cască pentru realitate virtuală compatibilă cu platforma Windows Mixed Reality. Aceasta se numeşte HMD Odyssey şi va funcţiona doar conectată la un computer, însă va fi compatibilă cu software din Windows Store, jocurile şi aplicaţiile pentru Oculus Rift şi HTC Vive necesitând probabil actualizări pentru a putea rula. Spre diferenţă de soluţiile de la Acer, Lenovo şi alţi parteneri Microsoft, aceasta vine cu un preţ mai mare, Samsung poziţionând acest produs în gama de dispozitive VR premium.

La nivel hardware, HMD Odyssey vine este echipat cu două display-uri de 3,5”, senzori interni pentru poziţionare spaţială şi  un sistem audio AKG încorporat. Fiecare display afişează o rezoluţie de 1.440 x 1.600 pixeli la 90 sau 60 Hz, în funcţie de cerinţele aplicaţiei şi oferă un câmp vizual de 110 grade, comparabil cu oferta concurenţilor Oculus şi Vive. Pe partea din faţă sunt poziţionate două camere folosite pentru sistemul Six Degrees of Freedom, care înlocuiesc nevoia de senzori separaţi (Infraroşu sau Laser).

HMD Odyssey se livrează şi alături de două controllere proprietare, realizate după specificaţiile Microsoft, care beneficiază de touchpad, buton de meniu, buton Windows, stick analogic şi trigger. Acestea sunt detectate de casca VR prin intermediul unor LED-uri albe, folosite pentru poziţionarea în spaţiul tridimensional. Sistemul de prindere este similar cu cel pe care l-am văzut prima dată la PlayStation VR, greutatea fiind pusă pe fruntea utilizatorului, pentru o experienţă de utilizare confortabilă.

Iniţial, HMD Odyssey de la Samsung va fi comercializat în Statele Unite, Brazilia, Hong Kong, China şi Coreea de Sud, pre-comenzile fiind deja disponibile. Preţul pentru noul dispozitiv VR este de 499 dolari, un preţ mai mic decât al concurenţei (Oculus şi VIVE), dar mai mare decât al produselor realizate pentru platforma Windows Mixed Reality.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult