Apple Watch S4 este surprinzător de uşor de reparat

26.09.2018
Apple Watch S4 este surprinzător de uşor de reparat

Dispozitivele Apple din ultimii câţiva ani s-au dovedit a fi undeva la mijloc din punct de vedere al posibilităţii de reparaţie în afara unui service. Unele au fost aproape imposibil de reparat, precum HomePod şi modelele mai vechi de Apple Watch, în timp ce altele au fost puţin mai complicate, precum iPhone-urile şi laptop-urile MacBook Pro. Noul Apple Watch S4 a venit cu promisiuni pentru tehnologii noi şi cu un corp mai mic, deci ne aşteptam ca şi mai multe componente să fie lipite şi greu de schimbat, însă adevărul este că acesta este cel mai uşpr de reparat ceas al companiei de până acum.

Apple Watch Series 4 integrează pe lângă display, baterie, procesor şi mulţi senzori, chiar şi un sistem pentru electrocardiograme, ceva ce nu se mai găseşte pe niciun dispozitiv de pe piaţă. Totuşi, toate aceste componente sunt foarte modulare, dezasamblarea lor fiind relativ simplă, în comparaţie cu alte modele de Apple Watch mai vechi.

Hardware-ul intern este frumos aşezat la interior, fiecare componentă putând fi uşor de scos de către un utilizator priceput, iar lipiciul folosit este minim, anumite componente fiind ţinute în loc cu şuruburi, soluţie preferată de către cei care repară astfel de dispozitive. De asemenea, spatele poate fi scos pentru acces mai rapid la senzori, în timp ce anumite componente au fost redimensionate. Taptic Engine este mai subţire dar mai lat, iar acumulatorul este cu 20% mai mic şi oferă autonomie similară cu Apple Watch S3, chiar dacă procesorul este de două ori mai rapid.

Aceste descoperiri au fost făcute de către cei de la iFixit, care au acordat noului Apple Watch S4 nota 6/10 pe pentru „reparabilitate”, fiind acum cam la acelaşi nivel cu iPhone-urile cele mai recente. În niciun caz nu este recomandată însă repararea acasă a unui astfel de dispozitiv, mai ales dacă este oricum în garanţie. Totuşi, cei mai aventuroşi au acum la dispoziţie atât un ghid de reparaţie pentru Apple Watch Series 4, cât şi siguranţa că majoritatea componentelor pot fi relativ uşor schimbate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult