Corning anunţă Gorilla Glass SR+, o nouă sticlă dedicată ceasurilor inteligente

31.08.2016
Corning anunţă Gorilla Glass SR+, o nouă sticlă dedicată ceasurilor inteligente
Corning este una dintre cele mai importante companii din domeniul dispozitivelor portabile, în ciuda faptului că nu dezvoltă niciun gadget. Aceasta se concentrează pe producţia de sticlă rezistentă folosită la nivel mondial de majoritatea companiilor producătoare de hardware mobil. După smartphone-uri, tablete şi laptop-uri, Corning a decis să îşi folosească experienţa pentru a realiza şi sticlă dedicată ceasurilor inteligente, prima generaţie purtând numele de Gorilla Glass SR+.
 
 
Noua sticlă SR+ este rezulatatul proiectului „Phire”, dezvăluit în 2015, care promitea realizarea unui nou material prin combinarea sticlei cu safirul. Acesta promitea să fie aproape complet rezistent la zgârieturi, asemeni safirului, însă în acelaşi timp păstrând transparenţa sticlei, lucru confirmat de Corning. Oficial, Gorilla Glass SR+ este mult mai rezistent la zgârieturi în comparaţie cu Gorilla Glass 4 sau 5, materialul fiind foarte apropiat de rezistenţa safirului, cu o transparenţă comparabilă cu materialul folosit pentru realizarea smartphone-uri.
 

 

 
Compania nu a dezvăluit însă dacă într-adevăr SR+ este realizată prin combinarea celor două materiale, sau dacă pur şi simplu este vorba despre sticlă realizată printr-un nou procedeu tehnologic. Lansarea dispozitivelor cu sticlă SR+ este aşteptată în acest an, sugerând că noile smartwatch-uri de top precum Gear S3 de la Samsung sau Apple Watch 2 ar putea fi primele care beneficiază de pe urma acesteia.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult