Serviciile online Pebble vor mai funcţiona până la finalul lui 2017

15.12.2016
Serviciile online Pebble vor mai funcţiona până la finalul lui 2017

Linia de smartwatch-uri Pebble va dispărea de pe piaţă în urma preluării companiei de către Fitbit, însă acum defuncta companie asigură utilizatorii că dispozitivele lor vor funcţiona cel puţin până la sfârşitul anului viitor. Această veste cu siguranţă nu va calma spiritele comunităţii Pebble, însă cu siguranţă îi va linişti pe cei care credeau că efectele achiziţiei vor fi simţite de utilizatori foarte curând. Cu toate acestea, probabil că majoritatea utilizatorilor vor încerca să scape de aceste dispozitive în viitorul apropiat.

Conform Pebble, Fitbit se angajează să ţină serverele serviciilor utilizate pe smartwatch-uri până la sfârşitul anului 2017. Astfel, Pebble SDK, CloudPebble şi Pebble App Store vor putea fi folosite în continuare, însă din 2018, acestea vor fi oprite. Din fericire, informaţiile legate de funcţiile de fitness sunt deja conectate prin HealthKit de la Apple şi Google Fit, deci nu vor fi pierdute odată cu oprirea suportului pentru Pebble.

Alte capabilităţi precum mesageria, informaţiile despre vreme şi dictarea ar putea fi oprite chiar înainte de termenul comunicat, întrucât sunt realizate folosind servicii terţe, care ar putea înceta suportul în orice moment. În ciuda faptului că serviciile online vor mai rămâne o perioadă de timp active, service-ul pe baza garanţiei sau contra cost nu va mai fi disponibil pentru utilizatorii de Pebble, deci dispozitivele stricate vor trebui reparate în regim propriu, acasă sau la service-uri neautorizate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult