Facebook a şters un grup secret creat de militari din US Marines pentru a partaja imagini indecente cu colege şi alte femei

06.03.2017
Facebook a şters un grup secret creat de militari din US Marines pentru a partaja imagini indecente cu colege şi alte femei

Militari din US Marine Corps (USMC), aflaţi în serviciu activ sau în rezervă, sunt anchetaţi după ce au partajat poze cu colege şi alte femei pe un grup secret de Facebook. Multe dintre imagini au fost făcute pe ascuns, fără ca femeile să ştie, iar comentariile erau în multe cazuri obscene.

Departamentul Apărării a deschis o anchetă pentru a-i găsi pe vinovaţi. Grupul, numit Marines United, era unul multinaţional, multi-arme şi avea membrii şi din US Navy sau British Royal Marines.


Pe grup a fost publicat şi link-ul spre un director din serviciul cloud Google Drive, care includea 30.000 de poze cu femei soldat şi civile.

Facebook şi Google au şters grupul, conturile persoanelor implicate şi imaginile respective la cererea Departamentului Apărării.

„Acest comportament negativ contravine valorilor pe care noi le reprezentăm”, a declarat Ronald L. Green, subofiţerul cu cea mai importantă funcţie din US Marines şi consilier al comandantului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult