Instagram începe să blocheze serviciile care vindeau „Like-uri”

21.11.2018
Instagram începe să blocheze serviciile care vindeau „Like-uri”

Instagram este o platformă pe care cei cu cifre mari ajung celebri şi pot câştiga foarte mulţi bani, aşa că este de înţeles de ce unii dintre utilizatori cu mai puţin succes ar dori să îşi „cumpere” faima pentru a putea accesa bugetele de marketing ale companiilor care promovează diverse produse. Facebook ştia despre existenţa serviciilor care vindeau like-uri, „urmăritori” şi activitate pe contul de Instagram, însă a anunţat că abia de luni, 26 noiembrie, va lua măsuri.

Conform unui articol publicat pe site-ul de presă al Instagram, luni va fi prima zi în care va începe să ia măsuri împotriva „activităţii neautentice” de pe profilele utilizatorilor săi. Acest lucru înseamnă că va monitoriza mai îndeaproape şi va elimina pe cât posibil cumpărarea de activitate falsă. Facebook se laudă cu un nou algoritm AI care poate detecta cu o marjă de eroare foarte mică atunci când un utilizator încearcă să îşi mărească artificial activitatea de pe reţeaua de socializare.

Se pare că motivul pentru care nu a interzis aceste practici mai demult a fost pentru a lăsa algoritmul să înveţe comportamentul celor care oferă astfel de servicii contra cost. Cei care sunt afectaţi de aceste „penalizări” vor fi atenţionaţi printr-un mesaj care va apărea pe profilul lor de Instagram. Aceştia sunt încurajaţi să renunţe la serviciile pe care le-au plătit pentru like-uri şi urmăritori sau comentarii şi să îşi schimbe parola.

De asemenea, Instagram încearcă să oprească şi aplicaţiile care cer acces la contul de Instagram şi folosesc astfel autentificările utilizatorilor pentru a-şi creşte propria pagină. Desigur, conturile false care există şi care sunt folosite în aceste scopuri vor fi şterse, ceva ce se întâmpla deja oricum, cu sau fără noile politici care sunt puse în practică.

Desigur, cei care au folosit astfel de servicii în trecut nu vor fi penalizaţi, iar tot ce au cumpărat va rămâne activ pe profilele lor, fie că vorbim de like-uri, urmăritori falşi sau comentarii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult