Instant Articles vor ajunge în curând pe Facebook Messenger

Instant Articles vor ajunge în curând pe Facebook Messenger

Facebook a schimbat modul în care consumăm articole pe reţeaua de socializare prin introducerea Instant Articles, variante mai arătoase, care se încarcă de zece ori mai repede decât accesarea prin interfaţa web. Această funcţie a rămas exclusivă însă doar aplicaţiei principale Facebook, cei care partajau link-uri către prieteni prin Messenger putând trimite doar variante Web. Ei bine, serviciul de mesagerie al companiei va primi de asemenea suport pentru Instant Articles în curând.

Motivul pentru care abia acum a ajuns ca implementarea Instant Articles să fie importantă pentru serviciul Messenger sunt cel mai probabil noii boţi ai diverselor site-uri de ştiri, care trimit automat mesaje către utilizatorii care s-au abonat la fluxul de ştiri. Întrucât accesarea link-urilor este realizată prin browser-ul integrat în Messenger, timpii de încărcare sunt foarte lungi. În momentul în care Instant Articles vor fi disponibile şi în serviciul de mesagerie, acestea vor putea fi citite imediat după apăsarea pe link.

Această mişcare nu este tocmai ieşită din comun. Facebook testează anumite funcţii în aplicaţii separate pe care le închide apoi şi integrează funcţiile lor în aplicaţia principală. În cazul Instant Articles, testarea a avut loc în aplicaţia principală, iar alte componente ale reţelei primesc acum acces la aceste funcţii avansate, primul fiind Messenger. Probabil că în timp vom vedea Instant Articles şi în aplicaţia pentru grupuri sau alte servicii Facebook cu acces la conţinut de acest gen.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult