Android 10 introduce Rules, o nouă funcţie pentru aplicarea automată de setări personalizate

23.10.2019
Android 10 introduce Rules, o nouă funcţie pentru aplicarea automată de setări personalizate

Versiune simplificată a funcţionalităţii Routines, prin care utilizatorii Google Assistant pot automatiza anumite sarcini, noua funcţie Android 10 “Rules” se bazează exclusiv pe puterea de procesare locală a telefonului mobil şi permite automatizarea unor setări pe care de obicei le ajustam manual în anumite momente din zi, sau ajungem într-o anumită locaţie.

Descoperită mai întâi în versiunile Android Q Beta, noua secţiune Rules pare să fie asociată cu Settings Suggestions, o funcţie responsabilă cu afişarea de recomandări pentru ajustarea setărilor Android, pe baza frecvenţei accesării anumitor funcţii sau obiceiul de utilizare al dispozitivului.

În timp ce rutinele definite prin Google Assistant pot fi mult mai complexe cu ajutorul tehnologiilor AI, cele stabilite prin funcţia Rules se bazează exclusiv pe factori declanşatori cum ar fi prezenţa utilizatorului într-o locaţie pre-configurată sau detectarea unei anume reţele Wi-Fi. Limitat deocamdată la doar patru acţiuni selectabile, răspunsul poate fi activarea modului Do Not Disturb împreună cu setarea telefonului pe modul silenţios, vibraţii sau ton de apel.

Disponibilă deocamdată doar pentru o parte din utilizatorii seriei Pixel 4, noua funcţie pare să vină în ajutorul celor care uită să-şi treacă telefonul în modul Silent atunci când ajung la birou sau în sala de şedinţe, sau din contră, ratează apeluri importante după ce uită să comute înapoi la modul normal de utilizare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult