Aplicaţia Google Photos primeşte funcţie pentru recunoaşterea feţelor şi obiectelor din imagini

27.05.2015
Aplicaţia Google Photos primeşte funcţie pentru recunoaşterea feţelor şi obiectelor din imagini

Google îmbunătăţeşte aplicaţia Photos pentru Android, permiţând gruparea pozelor în funcţie de feţele şi obiectele din imagini, recunoscute automat de către calculator.

Grupurile de poze astfel create sunt enumerate in ecranul de căutare, activat folosind butonul afişat în fluxul principal de imagini.

Lista începe întodeauna cu persoanele recunoscute în pozele încărcate, selectarea unui grup deschizând o listă cu mai multe poze surprinzând aceeaşi persoană în diferite ipostaze. Implementată cu ajutorul tehnologiilor pentru recunoaştere facială folosite de mai multă vreme în reţeaua Google+, funcţia pentru recunoaştere facială funcţionează destul de bine, cu puţine erori de interpretare.

Nu la fel de bine stau lucrurile în ce priveşte recunoaşterea obiectelor, identificate doar parţial corect. Categoriile de poze auto-generate variază în funcţie de obiectele surprinse în imagini (ex. lac, flori, mâncare, pisici, bere, concerte), cu rezultate mai mult sau mai puţin conforme cu realitatea.

Dacă este necesar, putem elimina manual imagini din grupurile de poze auto-sortate folosind opţiunea prezentă în meniu, însă nu este clar dacă gestul contribuie sau nu la îmbunătăţirea algoritmului de interpretare a imaginilor pentru folosirile viitoare.

Încă aflată în faţă de testare internă, noua versiune Google Photos pentru dispozitive cu Android va putea fi descărcată din magazinul Play Store în cursul zilelor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult