Apple anunţă un record: aplicaţiile din magazinul App Store au depăşit 100 miliarde de download-uri

Alături de prezentarea sistemului iOS 9, platforma watchOS pentru dispozitive smartwatch şi lansarea serviciului Apple Music, compania din Cupertino a mai avut un anunţ important de făcut la conferinţa WWDC de anul acesta.

Lansată în anul 2008, platforma App Store folosită pentru distribuirea aplicaţiilor pentru tablete iPad şi telefoane iPhone a atins proporţii nebănuite în urmă cu aproape şapte ani. Distribuite gratuit sau contra cost, aplicaţiile găzduite în magazinul App Store au fost descărcate până acum în mai mult de 100 miliarde de exemplare.

Descris drept ˝cel mai profitabil magazin de aplicaţii de pe planetă˝, magazinul App Store a adus dezvoltatorilor de aplicaţii venituri cumulate de 30 miliarde dolari.

 

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult