Comisia Europeană ameninţă Microsoft cu noi procese

Comisia Europeană ameninţă Microsoft cu noi procese

Chimia existentă între Microsoft şi Comisia Europeană pare să fie destul de nocivă pentru compania americană. După ce a fost obligată să plătescă amenzi record pentru politici anti-concurenţiale, Microsoft se află în pragul altor procese pe bătrânul continent.

Dacă primul proces a plecat de la includerea aplicaţiei Windows Media Player în sistemele Windows, de data aceasta Comisia Europeană şi-a îndreptat atenţia către Internet Explorer. Oficialii europeni investighează condiţiile în care Microsoft a recurs la integrarea propriului browser web în Windows şi mai ales dacă acest lucru contravine reglementărilor comunitare. Originea acestei investigaţii este plângerea depusă de compania norvegiană Opera, producătoarea browser-ului cu acelaşi nume.

Totodată, Comisia Europeană suspectează Microsoft de obstrucţionarea programelor dezvoltate de companiile concurente. Oficialii europeni vor investiga modul în care programele altor companii interoperează cu diverse elemente ale sistemului de operare. Primul pe lista suspecţilor este serverul de Exchange care nu ar funcţia foarte bine cu programe concurente ale aplicaţiei Microsoft Outlook.

Ţinând cont că investigaţia în urma căreia Microsoft a fost nevoită să plătească amenda record de 778 milioane de euro a durat 6 ani, se pare că vom mai avea de aşteptat până vom cunoaşte verdictul acestui nou litigiu.

Microsoft UE love

Urmărește Go4IT.ro pe Google News