Cum foloseşti Digi Oriunde, pentru convorbiri gratuite pe mobil

Cum foloseşti Digi Oriunde, pentru convorbiri gratuite pe mobil

RCS & RDS a lansat de curând un nou serviciu dedicat convorbirilor telefonice gratuite – Digi Oriunde. Partea cea mai interesantă este că nu trebuie să fii client al companiei. Orice posesor de smartphone cu Android poate folosi aplicaţia Digi.Oriunde, disponibilă în Play Store. Pe viitor, aplicaţia va intra şi în magazinele de aplicaţii Apple (iTunes Store) şi Microsoft (Marketplace).

Pentru cei care nu sunt abonaţi la RCS & RDS.

Există însă câteva condiţii care limitează cercul de prieteni cu care doreşti să comunici. În primul rând, trebuie să îţi faci un cont pe site-ul RCS-RDS. Adresa de unde îţi poţi crea un cont este digicare.rcs-rds.ro/digioriunde. Completează câmpurile cu e-mail, nume, prenume, cont utilizator şi parolă, apoi aşteaptă e-mail-ul de confirmare.

Al doilea pas este să descarci aplicaţia Digi.Oriunde din magazinul Google Play. Aceasta rulează pe telefoane inteligente cu Android 2.1 sau versiuni mai noi.

În fine, pentru a iniţia apeluri gratuite trebuie să-ţi convingi prietenii să urmeze şi ei paşii de mai sus, adică să-şi creeze cont pe site-ul companiei şi să instaleze aplicaţia pe telefon.

Sigur, Digi Oriunde nu se limitează la acest cerc relativ restrâns, ea poate fi folosită pentru a suna pe oricine şi oriunde în lume. Conform informaţiilor oficiale, aceste apeluri sunt însă taxabile.

Digi.Oriunde

Pentru abonaţii RCS & RDS

Clienţii RCS & RDS pot utiliza acest serviciu şi vor fi taxaţi conform planului tarifar al abonamentului pentru care au optat, exceptând situaţia în care aleg să comunice cu alţi utilizatori ai aplicaţiei Digi Oriunde, care au cont pe site-ul companiei. În acest caz, nu se percep taxe.

Pe larg, informaţiile sunt detaliate oficial astfel:

  • Vorbeşti nelimitat în reţea (către fix şi mobil) şi plăteşti pentru convorbiri către alte reţele fixe şi mobile tarifele standard din cadrul abonamentului tău de telefonie.
  • Vorbeşti către reţelele de telefonie fixă şi mobilă din România, cu cele mai mici tarife din piaţă.Dacă utilizezi Digi Oriunde când te afli în străinătate (te conectezi printr-o reţea WiFi, de exemplu), vei plăti pentru apeluri tot atât cât plăteşti şi pentru apelurile pe care le iniţiezi din România. Serviciul este taxat la tarife interne!
  • Dacă te afli într-o zonă fără acoperire Digi Mobil, poţi utiliza Digi Oriunde folosind o reţea Wi-Fi: îţi conectezi telefonul la reţeaua Wi-Fi şi poţi suna oriunde în lume.
  • Când iniţiezi apelurile, cel apelat poate vizualiza numărul tău de telefon.

Mai multe detalii despre aplicaţia Digi.Oriunde sunt disponibile în magazinul de aplicaţii Google Play Store, dedicat dispozitivelor cu Android.

Digi.Oriunde - convorbiri gratuite de pe mobil

În ambele cazuri (fie că eşti abonat sau nu), Digi Oriunde foloseşte acelaşi protocol de comunicare – VoIP – prin reţeaua 3G/HSDPA sau prin intermediul spot-urilor Wi-Fi.

Calitatea convorbirii depinde de semnal şi de lăţimea de bandă alocată. Concret, pentru a realiza apeluri în cele mai bune condiţii, este recomandat să vă conectaţi la un spot Wi-Fi aflat în apropiere. Acest lucru mai presupune un avantaj: traficul aferent nu este contorizat ca în cazul apelurilor prin reţelele operatorilor de telefonie.

Digi.Oriunde este doar una dintre zecile de aplicaţii dedicate convorbirilor gratuite prin VoIP. Fără îndoială, cea mai cunoscută este Skype, iar pe lângă ea putem menţiona Fring, Viber şi, mai nou, Tango.

Tango este o aplicaţie de free voice and video chat (apeluri de voce şi video gratuite) care se bucură de o popularitate imensă în rândul utilizatorilor de Android, iOS şi Windows Phone, având la activ peste 50 de milioane de download-uri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News