Cum poţi instala Service Pack 2 pentru Vista înainte să fie lansat

03.11.2008
Cum poţi instala Service Pack 2 pentru Vista înainte să fie lansat

Microsoft lucrează în prezent la al doilea Service Pack pentru Windows Vista. În mod normal, numai un număr restrâns de utilizatori, aleşi de compania americană, pot instala SP2 pentru Vista. Asta deoarece, deocamdată, update-ul se află în stadiu Beta şi va mai trece ceva timp până va deveni disponibil pentru toată lumea. Însă, cu ajutorul unui simplu tweak, poţi instala încă de pe acum, al doilea Service Pack de Windows Vista.

Pentru a păcăli sistemul de update din Windows Vista să-ţi instaleze SP2 trebuie să urmezi 4 paşi simpli, după cum urmează.

1. Rulare script

Salvezi acest fişier pe calculatorul tău şi îl execuţi ca administrator (dai click dreapta pe el şi alegi Run As Administrator din meniu). Se va deschide o fereastra de MS DOS pe care o vei închide apăsând orice tastă.

2. Instalare update KB957200

Deschizi utilitarul Windows Update din Control Panel şi instalezi update-ul KB957200. Acesta update nu este afişat în mod normal, fără rularea fişierului amintit. Dacă update-ul nu apare în listă de la Windows Update, apasă link-ul Check for updates. Îl instalezi şi restartezi sistemul.

Windows Vista SP2

3. Instalare update KB955430

După ce ai redeschis Windows-ul, te duci din nou la Windows Update şi instalezi alt update devenit disponibil: Vista SP2 Servicing Stack Update Build 16497 (KB955430). Este necesară din nou restartarea sistemului.

Windows Vista SP2

4. Instalare SP2

Abia acum, când te vei duce Windows Update, vei găsi în lista de update-uri disponibile SP2. Vei avea de instalat aproximativ 300 MB, atât măsoară acum Service Pack 2 pentru Windows Vista. Evident, după instalarea acestuia, trebuie să dai restart din nou.

Windows Vista SP2

Este posibil ca, în unele cazuri, primul update (KB957200) să nu apară în Windows Update, iar instalarea SP2 să se facă fără el. În această situaţie, nu mai e nevoie de parcurgerea pasului 2. Adică singurul update necesar pentru a ajunge la SP2 să fie KB955430.

Ce aduce nou SP2

Printre altele, SP2 vine cu o nouă versiune a motorului intern de căutare Windows Search 4.0 (care se spune că ar fi mai bun şi mai rapid), cele mai recente specificaţii ale tehnologiei bluetooth prin Bluetooth 2.1 Feature Pack, suport nativ pentru discurile Blu-Ray şi un utilitar pentru simplificarea configurări conexiunilor Wi-Fi, numit Connect Now. Plus toate update-urile lansate de la SP1 încoace.

Înainte să faci trecerea la SP2 trebuie să iei în calcul faptul că este o versiune Beta şi că pot exista anumite bug-uri (nu că versiunile finale ar fi imaculate). Însă cei care au instalat deja SP2 spun că nu ar fi avut probleme şi că timpii de încărcare şi închidere a sistemului de operare ar fi vizibil mai mici.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News