Mozilla a lansat Firefox 9 pentru dispozitive Android

22.12.2011
Mozilla a lansat Firefox 9 pentru dispozitive Android

La doar câteva zile după ce am făcut cunoştinţă cu versiunea pentru PC, Firefox 9 pătrunde în lumea tabletelor şi telefoane inteligente bazate pe Android.

Firefox 9 Android

Noua versiune de Firefox aduce schimbări importante în versiunea pentru tabletă a interfeţei de utilizator, mutând tab-urile pentru ferestre în stânga ecranului pentru a fi afişate sub formă de miniaturi, în timp ce versiunea completă a paginii active este prezentată în mod maximizat folosind spaţiul rămas. Atunci când rotim tableta în mod portret, lista de tab-uri este mutată într-un meniu vizibil în partea stânga-sus a ecranului. Meniul este ascuns atunci când nu îl folosim, economisind astfel spaţiu preţios pentru afişarea paginii curente.

Meniul „Action Bar” oferă acces la opţiunile de configurare, componente Add-in, lista de download, colecţia de fişiere bookmark, butoanele back/forward şi alte facilităţi. De asemenea, de acum putem salva bookmark-uri pentru paginile vizitate direct în Home Screen-ul Android, folosind gesturi rapide.

Sub capotă, Firefox 9 se bucură de un suport extins pentru tehnologiile HTML 5, astfel încât putem desfăşura activităţi mai variate folosind camera foto prezentă pe majoritatea dispozitivelor Android. Spre exemplu, vom putea face poze pe care să le încărcăm direct în pagina de profil a reţelei de socializare, scana coduri de bare pentru obţinerea de informaţii despre diverse produse şi servicii.

Firefox 9 poate fi descărcat gratuit din Android Market.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News