Mozilla Firefox a ajuns la versiunea cu numărul 35

13.01.2015
Mozilla Firefox a ajuns la versiunea cu numărul 35

Cea de-a 34-a versiune a browser-ului Mozilla Firefox a adus o listă de schimbări consistentă, deci era de aşteptat ca următorul pas să nu fie tot atât de important. Lansat oficial astăzi, Mozilla Firefox 35 doar şlefuieşte o parte dintre noutăţile remarcate acum şase săptămâni şi îmbunătăţeşte suportul pentru tehnologiile Web.

Firefox Hello, implementarea particulară Mozilla a protocolului WebRTC, a fost actualizat cu opţiuni care permite crearea unor canale persistente pentru convorbiri şi cu organizarea contactelor şi conversaţiilor în grupuri. Noua casetă pentru căutare a fost şi ea uşor modificată, acesta permiţând acum rearanjarea butoanelor motoarelor de căutare.

Din punct de vedere al securităţii, Firefox 35 oferă suport pentru extins pentru HTTP Public Key Pinning. Suportul pentru această tehnologie, care permite limitarea accesului la anumite domenii Web prin acceptarea unor certificate de securitate eliberate doar de autorităţile agreate, a fost implementat pentru clienţi acum trei versiuni şi a fost completat acum cu o extensie care le oferă şi proprietarilor de site-uri un control similar.

Din punct de vedere tehnologic, Firefox 35 implementează suportul H.264 pentru Mac OS X 10.6 sau mai nou, oferă o compatibilitate mai bună pentru modificările dinamice CSS, îmbunătăţeşte alocarea resurselor consumate în cazul elementelor grafice redimensionate  şi implementează alte câteva opţiuni noi pentru dezvoltatorii Web.

Mozilla Firefox 35 poate fi descărcat de pe FTP-ul oficial al companiei, actualizarea paginii oficiale urmând să aibă loc, ca de obicei, în cursul orelor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News