Windows 9 gratuit pentru utilizatorii de Windows 8

Windows 9 gratuit pentru utilizatorii de Windows 8

Circulă de câteva zile un zvon care sugerează că următoarea variantă de Windows va fi livrată sub formă de update gratuit pentru utilizatorii de Windows 8. În ajunul evenimentului de mâine, care va dezvălui noul sistem de operare, preşedintele Microsoft Indonezia, Andreas Diantoro, a confirmat pentru site-ul Detik că informaţiile de până acum erau corecte.

Se pare că Windows 9 va fi disponibil gratuit pentru toţi cei care au cumpărat Windows 8 sau 8.1 şi va fi oferit tuturor prin download. Încă nu ştim cum va funcţiona procesul de tranziţie, însă este posibil să fie vorba despre noua metodă de actualizare care va livra update-uri cu o viteză mult mai mare decât în trecut.

Momentan, declaraţiile lui Diantoro fac referire doar la Windows 8, ceea ce sugerează că utilizatorii de variante mai vechi precum 7 sau XP vor fi nevoiţi să cumpere o licenţă nouă. Curios este faptul că Microsoft nu pare să facă nimic pentru a moderniza sistemele care încă rulează Windows XP, sistem de operare care a rămas de curând fără suport tehnic, în ciuda faptului că informaţiile de până acum sugerau un program de upgrade şi pentru acestea.

Probabil că vom avea mai multe detalii mâine, după evenimentul de prezentare al lui Windows 9, care ar trebui să vină la pachet şi cu o variantă de test intitulată „technical preview”. Cert este că Microsoft pare să recunoască greşelile pe care le-a făcut cu Windows 8, încercând să adreseze toate problemele evidenţiate de utilizatori, oferind un program de upgrade gratuit, alături de o interfaţă schimbată, care va marca întoarcerea meniului de Start.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult