Yahoo! Messenger 9, go4it.ro review

Când a fost lansat oficial Windows Vista, acummai bine de 9 luni, Yahoo! ne-a stârnit curiozitatea cu unfilmuleţ deprezentare a unei versiuni viitoare de Yahoo!Messenger, special optimizată pentru noul sistem deoperare. Nu numai că arăta foarte bine, dar erau prezentate o seriede funcţii de mult aşteptate de utilizatori, precum ferestre deconvorbiri cu taburi. Acum 3 zile, când am primit prin RSS vestea unei noiversiuni de Yahoo! Messenger, am sperat că este vorba de cea pentruWindows Vista. Din păcate nu a fost aşa, programatorii de la Yahoo!arătându-ne încă odată că dezvoltarea unui program este, pentru ei,o operaţiune mult mai dificilă şi mai complicată decât naştereaunui copil.

Totuşi, până când va fi gata varianta pentru Windows Vista,generaţiile messenger din toată lumea se pot juca în voie cu oversiune beta de Yahoo! Messenger 9. Fiind oversiune de test, trebuie să te aştepţi la bug-uri şi opţiuni carenu funcţionează aşa cum ar trebui.

Un nou desing

Yahoo Messenger 9Primul lucru pe care îl observi după ce descarci Yahoo Messenger 9 de aici şi-l instalezi estedesignul modificat. Noua versiune împrumută de laWindows Live Messenger al celor de la Microsoft schimbareaculorilor pentru titlul ferestrelor. Lângă butonul deminimizare a listei de contacte există acum un nou buton carepermite alegerea unei culori. Aceasta este aplicată tuturorferestrelor programului, inclusiv acelui mic notifier care neanunţă când cineva intră sau iese de pe messenger.

Cei de la Yahoo! nu au însă încredere în gustul utilizatorilorîn materie de culori şi, prin urmare, le pune la dispoziţienumai 7 culori, fără posibilitatea alegerii altorculori în afară de cele predefinite.

Mai rapid

Întodeauna i-am blamat pe programatorii de la Yahoo! pentruconsumul ridicat de resurse şi greutatea cu care se mişcă clientullor de messenger. Se pare că, odată cu această versiune, Yahoo!începe să umble şi la performanţele programului său. Am observatdouă lucruri îmbucurătoare la noua versiune. Primul este faptul căse mişcă mai rapid. Acest lucru este evident întoate operaţiunile de la deschiderea ferestrelor la accesareameniurilor şi utilizarea celor mai multe funcţii.

Al doilea este consumul ceva mai redus deresurse. Lista de contacte singură, fără alte ferestredeshise, consumă acum 30 MB RAM, de la aproximativ50 MB cât acapara versiunea anterioară. Nici prin deshiderea maimultor ferestre, creşterea nivelului de ocupare a memorie RAM nueste exagerată.

Yahoo! Messenger 9