Google închide secţiunea Chrome apps, pentru platformele Windows şi Mac

07.12.2017
Google închide secţiunea Chrome apps, pentru platformele Windows şi Mac

Dorit să formeze baza unui nou ecosistem de aplicaţii web, care să funcţioneze pe oricare dintre platformele Chrome OS, Windows şi Mac, magazinul Chrome Web Store se va limita de acum la servirea de extensii şi teme de interfaţă pentru browserul Chrome.

Anunţată încă din luna august 2016, eliminarea din Chrome Web Store a secţiunii rezervată aplicaţiilor este de acum oficială, instalarea aplicaţiilor de acest tip nemaifiind posibilă. Aplicaţiile deja instalate în browserul Chrome vor continua să funcţioneze până la începutul anului 2018, după care şi acestea vor fi dezactivate.

Având în vedere lipsa de interes arătată de utilizatori, este puţin probabil măsura să atragă prea multe critici.

Utilizatorii Chrome OS vor continua să aibă acces la aplicaţii din Chrome Web Store, însă având în vedere existenţa alternativei Google Play Store cu acces la aplicaţii de Android, este greu de crezut că Google va mai păstra vechiul ecosistem de aplicaţii pentru mult timp.

Revenind la platforma desktop, Google pregăteşte o alternativă numită Progressive Web Apps (PWA), noua platformă reprezentând un hibrid între aplicaţii web şi software tradiţional. Aplicaţiile PWA vor putea fi testate şi folosite în versiune online, cât instalate local pentru a obţine performanţe şi funcţionalitate crescută.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult