Internet Explorer 8 va avea două moduri de compatibilitate

Internet Explorer 8 va avea două moduri de compatibilitate

După ce ne-au anunţat că Internet Explorer 8 a trecut testul Acid2, cei de la Microsoft ne dau acum mai multe informaţii despre modul în care noua versiune de Internet Explorer va randa paginile Web.

Problema pe care echipa de programatori care lucrează la Internet Explorer 8 trebuia să o rezolve era crearea unei modalităţi prin care să poată fi interpretate corect atât site-urile construite după standardele Web, cât şi cele optimizate pentru versiunile anterioare de Internet Explorer (care nu respectă standardele). Microsoft a venit cu două soluţii: una pentru utilizatori şi una pentru programatori.

Utilizatorii vor avea la dispoziţie în Internet Explorer 8 două moduri: unul în care paginile Web vor arăta ca în versiunile anterioare, iar celălalt va randa paginile respectând standardele Web. Asta pentru că în modul nou, cel care respectă standardele, site-urile optimizate pentru versiunile vechi de Internet Explorer, pot arăta diferit sau chiar nu ar mai putea fi folosite. În mod implicit, Internet Explorer 8 va fi setat pe modul de compatibilitate cu site-urile dezvoltate pentru versiunile vechi.

De cealaltă parte, pentru programatori, Microsoft a găsit o soluţie simplă. Este vorba de o linie de cod: meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=8" />. Aceasta îi va indica lui Internet Explorer 8 să folosească noul mod de randare, cel care respectă standardele Web, pentru pagina cu pricina.

Acest aspect, chiar dacă este ceva mai tehnic, va avea un rol important în actualul război dintre Internet Explorer şi Firefox. Dacă această modalitate de rezolvare a problemei compatibilităţii nu va da roade, cota de piaţă a lui Internet Explorer va scădea. Va avea de suferit nu numai modul de randare al site-urilor, ci şi stabilitatea respectiv funcţionalitatea browser-ului. Pe de altă parte, soluţia aleasă de Microsoft nu va duce la o creştere a cotei de piaţă, chiar dacă va funcţiona corect. Prin aceasta Microsoft nu face decât să rezolve o problemă veche, care trebuia rezolvată de mult, nu aduce nimic nou propriului browser.

Internet Explorer logo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News