Mac OS X Leopard mai bun decât Windows Vista?

26.10.2007
Mac OS X Leopard mai bun decât Windows Vista?

Deşi la ora redactării acestui material mai sunt 8 ore până la lansarea oficială a noului sistem de operare pentru Mac, Leopard, jurnaliştii americani s-au grăbit să-l declare mai bun decât Windows Vista.

Walter Mossberg, editorialistul pe IT al cunoscutului ziar The Wall Street Journal a realizat un scurt dar succint review video al noului Leopard şi a ajuns la concluzia că este „mai rapid şi mai uşor” decât Windows Vista. Asta deşi a recunoscut că sunt puţine funcţii noi evidente (Apple susţine că Leopard numără peste 300 de funcţii noi) printre care o interfaţă mai simplă a funcţiei de backup (intitulată Time Machine) şi un nou mod de afişare a fişierelor numit Cover Flow. Acesta crează preview-uri live ale celor mai importante tipuri de fişiere.

Leopard include şi utilitarul Boot Camp, care facilitează instalarea sistemelor Windows pe Mac.

Deşi Walter Mossberg este recunoscut în Statele Unite ca unul dintre cei mai buni editorialişti IT, nu pot să nu mă îndoiesc de obiectivitatea review-ului său. Încă din introducerea articolului este evidentă ranchiuna pe care o poartă lui Windows Vista. Iar de aici până la o concluzie din care rezultă că Leopard este mai bun decât Vista (deşi nu aduce nimic nou cu adevărat important) nu este decât o aruncătură de cronică favorabilă plătită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News