Microsoft aduce DirectX 12 şi pe Windows 7. Va oferi noi notificări care să încurajeze upgrade-ul la Windows 10

13.03.2019
Microsoft aduce DirectX 12 şi pe Windows 7. Va oferi noi notificări care să încurajeze upgrade-ul la Windows 10

Windows 7 a intrat în ultimul său an de suport oficial din partea Microsoft, însă acest lucru nu înseamnă că acesta nu va mai primi câteva update-uri importante înainte de a fi abandonat. Compania a anunţat ieri că va începe ofere acces la DirectX 12 chiar şi pe vechea platformă, în încercarea de a ajuta dezvoltatorii de jocuri să ofere performanţă mai bună folosind plăcile video compatibile cu acest API de grafică 3D.

Primul joc care va beneficia de DirectX 12 pe Windows 7 va fi World of WarCraft, care va primi în curând un update pentru expansion-ul Battle for Azeroth care va activa această capabilitate. Blizzard a cerut celor de la Microsoft această funcţie în urma testelor pe care le-a efectuat pe platforma Windows 10, unde trecerea de la DirectX 11 la DirectX 12 a venit cu un aport de performanţă, în special pe computere echipate cu procesoare cu multe nuclee.

Microsoft a acceptat această cerere şi spune că acum lucrează şi cu alţi dezvoltatori de jocuri pentru a permite folosirea DirectX 12 chiar şi pe Windows 7. Procesul este însă puţin diferit faţă de suportul complet al API-ului. Practic, Microsoft va accepta înscrieri pentru fiecare joc în parte şi va oferi dezvoltatorilor software-ul în această formă. Astfel, dezvoltarea de jocuri folosind SDK-ul DirectX 12, disponibil exclusiv pentru Windows 10 în acest moment, nu va fi posibilă.

Tot Microsoft a anunţat că utilizatorii de Windows 7 vor începe din nou să primească notificări care să îi îndemne la upgrade-ul la Windows 10. Practic, compania doreşte să informeze corect toţi utilizatorii de Windows 7 că acesta va rămâne fără actualizări începând de anul viitor. Totuşi, spre diferenţă de notificările intruzive de acum câţiva ani, acestea vor putea fi oprite de către utilizatori după bunul plac.

De asemenea, Microsoft promite că aceste notificări vor fi livrate pe parcursul următorului an, însă nu vor fi foarte dese, servind mai degrabă rolul de alertă pentru a aminti utilizatorilor că se apropie data limită pentru actualizările „bătrânului” sistem de opereare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult