Microsoft lansează Windows 10 April 2018 Update

27.04.2018
Microsoft lansează Windows 10 April 2018 Update

Windows 10 April 2018 Update este disponibil atât pentru download separat şi instalare de pe stick USB, cât şi pentru upgrade gratuit folosind serviciul Windows Update.

Disponibilă din data de 30 aprilie, actualizarea Windows 10 April 2018 aduce următoarele noutăţi:

Funcţia Timeline

Funcţia Timeline ajută utilizatorii să găsească cu uşurinţă fişierele importante de care au nevoie, indiferent dacă acestea se află pe hard disk-ul PC-ului la care lucrează, în conturile email, arhive de fişiere, sau în spaţiul de stocare al altui dispozitiv.

Cu funcţia Timeline din Windows 10 utilizatorii pot să se „întoarcă în timp” pentru a găsi fişierele dorite, indiferent dacă le-au accesat în ziua respectivă sau cu una sau mai multe săptămâni în urmă. Timeline permite utilizatorilor chiar să reia proiectele începute în Microsoft Edge sau Office 365 pe dispozitivul iOS sau Android, atunci când revin la un computer care rulează Windows 10. Spre exemplu, dacă utilizatorul realizează căutarea unui produs într-un magazin online de pe telefon, poate finaliza achiziţia atunci când se întoarce la computer sau lucrul la un document de pe un dispozitiv mobil început pe drumul spre birou, poate fi reluat fără probleme atunci când utilizatorul ajunge la birou în faţa computerului. Video

Funcţia Focus Assist

Gândită pentru a ajuta utilizatorii să îşi păstreze concentrarea, Focus Assist se poate activa oricând utilizatorul doreşte să îndeplinească sarcini fără ca atenţia să îi fie distrasă de social media, de exemplu, sau de alte notificări. Această funcţie poate fi programată să pornească automat în anumite momente din timpul zilei când utilizatorul doreşte să lucreze în linişte. La final, utilizatorul primeşte un rezumat al noutăţilor apărute între timp, fie notificări, e-mailuri sau actualizări. De asemenea, funcţia Focus Assist poate fi configurată pentru a oferi prioritate şi a nu bloca e-mailurile sau apelurile de la anumite persoane.

Noi capabilităţi pentru Microsoft Edge

Microsoft Edge ajută utilizatorii să se concentreze mai bine şi atunci când navighează pe internet. Dacă într-una din filele browser-ului există un fişier audio sau video deschis, aceasta afişează o pictogramă audio, care odată cu noile capabilităţi Microsoft Edge poate fi accesată pentru a dezactiva şi activa sunetul provenit din acea filă. Cărţile, fişierele PDF şi paginile din Reading View pot fi afişate în ecran complet, pentru o experienţă de citire fără distragere.

Cumpărăturile online devin mai uşor de realizat, deoarece adresa, modul de plată şi alte informaţii pot fi salvate în browser, cu opţiunea de completare automată a formularelor de plată online. Utilizatorul poate imprima paginile web într-un format mai curat, folosind opţiunea de imprimare clutter-free. Funcţia Grammar Tools poate despărţi cuvintele din pagină în silabe şi evidenţia diferite părţi de vorbire, cum ar fi substantivele, verbele şi adjectivele.

Funcţia de voce pentru introducerea naturală a datelor

Funcţia Dictation facilitează utilizatorilor luarea de notiţe sau scrierea unei lucrări, folosind doar vocea. Plasând cursorul în orice câmp de text, în Windows 10 sau într-o aplicaţie, utilizatorul trebuie să apese tastele Win+H şi pur şi simplu să înceapă să vorbească. Funcţia Dictation din Windows 10 va capta cuvintele utilizatorului, astfel încât ideile spontane sau discursurile pot fi transpuse în scris.

Actualizarea Windows 10 din aprilie 2018 cuprinde şi o serie de alte caracteristici noi printre care instrumente IT simplificate de gestionare pentru utilizatorii enterprise, noi modalităţi creative prin intermediul aplicaţiilor Photos, 3D şi Windows Mixed Reality, noi soluţii pentru siguranţa online şi îmbunătăţiri ale experienţei de gaming.

Windows 10 April 2018 Update va fi disponibil pentru download gratuit începând de luni, 30 aprilie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult