Uber ţine interviuri de angajare direct în aplicaţie

28.03.2016
Uber ţine interviuri de angajare direct în aplicaţie

Uber pare să fie în căutare de programatori, însă în loc să pună anunţuri de angajare, compania preferă să apeleze la uneltele pe care la are la dispoziţie pentru a descoperi noi candidaţi pentru locurile disponibile. În anumite oraşe din Statele Unite, în timpul unei curse cu o maşină Uber, aplicaţia poate să ofere acces la aşa-numita componentă „Code on the Road”, un soi de mini-interviu practic.

Deşi la prima vedere ar putea părea că Uber foloseşte datele personale ale utilizatorilor pentru a-i găsi pe cei care s-ar putea preta la ocuparea unui post de programator, compania susţine că a activat funcţia doar în oraşe cunoscute pentru un număr mare de persoane care lucrează în domeniul tehnologiei. Se pare că în cadrul Code on the Road, candidaţii trebuie să rezolve câteva probleme de programare, având 60 de secunde la dispoziţie pentru fiecare. La sfârşitul testului, cei care se încadrează în baremul Uber primesc posibilitatea de a-şi înscrie CV-ul pentru a aplica pentru un post în cadrul companiei direct din aplicaţie.

Aceasta nu este prima dată când o companie din domeniul tehnologiei apelează la asftel de practici. În trecut companii precum Google au ascuns invitaţii către interviuri în sursele site-urilor. Uber pare să fie în căutare de dezvoltatori pentru a-şi îmbunătăţi oferta de servicii, aceste interviuri „in-app” fiind dezvăluite la scurt timp după ce compania a început un program prin care oferă recompense de până la 10.000 de dolari pentru hackerii care ajută la descoperirea unor vulnerabilităţi în cadrul aplicaţiilor Uber.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult