Wikipedia vrea să devină mai populară printre utilizatorii de telefoane cu noua sa aplicaţie

16.01.2015
Wikipedia vrea să devină mai populară printre utilizatorii de telefoane cu noua sa aplicaţie

Wikipedia este un site care nu mai are nevoie de nici o prezentare, gigantica şi gratuita enciclopedie online fiind una dintre cele mai populare destinaţii Web. Pentru un serviciu important poziţionat pe locul şapte în topul celor mai populare site-uri, Wikipedia a avut o prezentă ciudat de nesatisfăcătoare pe terminalele mobile, însă fundaţia din spatele ei intenţionează să schimbe acest lucru prin lansarea unor aplicaţii noi.

Disponibilă deocamdată doar pe telefoanele Android, platforma iOS urmând să primească şi ea atenţie în curând, noua aplicaţie Wikipedia este un produs vădit superior vechii oferte de până acum. Dincolo de adoptarea noului design Material din Android 5.0, aplicaţia Wikipedia include acum opţiuni pentru modificarea dimensiunii fontului, două teme (dintre care una întunecată), opţiuni pentru salvarea offline a unei pagini, căutare mai bună, posibilitatea saltului rapid la o versiune în altă limbă a paginii dedicate unui subiect şi un mod de navigaţie mai bun între secţiunile articolului.

Din păcate, paginarea efectivă a conţinutului este asigurată tot de versiunea Web pentru terminale a site-ului, acest lucru fiind mai puţin atractiv deoarece unele secţiuni, cum ar fi pagina principală sau paginile-portal nu afişează tot conţinutul pe care-l putem vedea afişat într-un browser desktop. Aceasta paginare este însă augmentată cu imagini de antet de mari dimensiuni şi un mod mai bun de vizualizare a imaginilor ataşate.

Versiunea pentru platforma Apple va fi şi ea actualizată în curând. Aplicaţia pentru platforma Apple trecuse deja printr-o cosmetizare în cursul anului trecut, însă tentativa de actualizare nu a reuşit să eclipseze produsele superioare scrise de terţi precum Wikipanion sau Articles.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News