Yahoo Messenger: cum elimini reclama din Yahoo Messenger 9

29.09.2008
Yahoo Messenger: cum elimini reclama din Yahoo Messenger 9

Scriam în urmă cu ceva timp despre un program care te ajuta să scapi de reclama din fereastra de Yahoo Messenger. Era vorba, la acea vreme, de Yahoo Messenger 8 şi Yahoo Messenger 9 beta. Între timp, Yahoo a scos versiunea finală de Yahoo Messenger 9, iar programele care promiteau că elimină reclamele, nu mai reuşesc acest lucru. Din fericire, există un truc foarte simplu care te scapă de reclama din Yahoo Messenger 9, versiunea finală.

Nu este vorba de un program. Tot ce trebuie să faci, este să modifici un fişier de Windows. Chiar dacă poate sună complicat pentru utilizatorii obişnuiţi, este o operaţiune pe care o poate face oricine.

Un simplu copy & paste

Cam la atât se rezumă blocarea reclamei din Yahoo Messenger 9. Dar până acolo trebuie să localizezi fişierul ce trebuie editat. Acesta se numeşte Hosts (fără nicio extensie) şi se găseşte în directorul C:\windows\system32\drivers\etc.

Yahoo Messenger 9

Neavând o extensie, acest fişier nu poate fi deschis prin dublu click cu niciun program. Însă este suficient să-l deschizi cu Notepad. La sfârşitul textului, dai enter pentru a intra pe un rand nou şi scrii următoarea comandă: 127.0.0.1 insider.msg.yahoo.com. Salvezi fişierul şi îl închizi. Nu este necesară restartarea sistemului de operare, iar reclama din Yahoo Messenger 9 va fi blocată de la următoarea pornire a programului.

Yahoo Messenger 9

Explicaţia

Yahoo Messenger 9 Fişierul Hosts este un fel de agendă în care adresele Web sunt trecute alături de IP-urile corespunzătoare pentru a indica programelor care se conectează la Internet (browser, client de e-mail, messenger etc.) calea corectă. În mod normal, găsirea IP-urilor pentru adresele Web se face prin intermediul ISP-ului. Adresele trecute în fişierul Hosts constituie o excepţie de la această regulă.

Dacă alături de o adresă Web treci IP-ul local, acea adresă va fi automat blocată. Acesta este şi cazul tacticii de blocare a reclamei din Yahoo Messenger 9. 127.0.0.1 este IP-ul local, iar insider.msg.yahoo.com este adresa de la care Yahoo Messenger 9 încarcă reclama. Odată blocată cu ajutorul fişierului Hosts, reclama nu mai apare în fereastra de Yahoo Messenger 9.

Soluţia este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Iar odată cu eliminarea enervantei reclame, se mai face puţin spaţiu în şi aşa destul de aglomerata listă de contacte din Yahoo Messenger.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News