Tunsoarea „Hitler Youth”, foarte populară astăzi

Tunsoarea „Hitler Youth”, foarte populară astăzi

Una dintre cele mai populare tunsori pentru bărbaţi este astăzi cea preferată de vedete precum Cristiano Ronaldo. Puţină lume ştie că aceasta era folosită de către membrii organizaţiei naziste Hitlerjugend (Tineretul Hitlerist). Tunsoarea mai este numită astăzi şi „Hitler Youth Haircut” sau „Nazi Haircut”.

 

 

Mulţi tineri se tund aşa fără a cunoaşte acest lucru. De altfel, această frizură este populară astăzi şi printre membrii organizaţiilor de extremă dreapta. Unul dintre aceştia este Richard B. Spencer, preşedintele National Policy Institute, care crede în supremaţia rasei albe.

 

 

Un caz interesant a fost cel al rapperului Macklemore, care a renunţat la acest look după ce mai multe persoane i-au cerut asta pe Twitter.  

 

 

Hitlerjugend (HJ) a fost organizaţia nazistă de tineret a Partidului Muncitoresc German Naţional-Socialist, NSDAP (partidul nazist). HJ a existat între 1922 şi 1945. HJ a avut o factură paramilitară şi, ca atare, a fost a doua organizaţie nazistă ca vechime, fondată la un an după înfiinţarea organizaţiei paramilitare naziste pentru adulţi, Sturmabteilung („SA”).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult