Apple ar putea lansa un iPad Pro cu ecran edge-to-edge şi Face ID

09.11.2017
Apple ar putea lansa un iPad Pro cu ecran edge-to-edge şi Face ID

Apple a schimbat complet seria de smartphone-uri cu noul iPhone X, noul design urmând să fie păstrat şi pe modelele din viitor. Se pare însă că o schimbare la fel de mare va veni şi pe seria de tablete iPad, care vor adopta câteva dintre tehnologiile care au debutat pe iPhone X, cât şi noul design „fără margini”. Desigur, Apple nu a confirmat aceste informaţii şi probabil că nici nu le va confirma înaintea unui eventual eveniment de lansare.

Conform Bloomberg, Apple pregăteşte pentru primăvara anului 2018 o nouă tabletă din gama iPad Pro, cu design semnificativ diferit. Acesta urmează să păstreze ecranul de 10,5” al modelului din prezent, întrucât trecerea la OLED ar fi prea costisitoare în acest moment, însă renunţă la rama pronunţată din jurul acestuia. Pentru a realiza acest lucru, Apple va elimina butonul de Home cu Touch ID, urmând să implementeze noul senzor Face ID, de pe iPhone X.

Având în vedere dimensiunile tabletelor, este foarte posibil ca Face ID să nu decupeze ecranul noului iPad Pro. Desigur, noua tabletă urmează să fie echipată cu cel mai puternic hardware disponibil, fiind probabil vorba despre o versiune mai avansată a chipset-ului A11 Bionic. Odată cu implementarea Face ID, iPad-urile vor primi şi funcţii speciale pentru acesta, precum Animoji şi compatibilitate cu aplicaţiile care folosesc senzorii, în timp ce Apple ar putea lansa cea de-a doua versiune de Apple Pencil alături de noul iPad. Nu este clar ce ar putea aduce în plus noul stylus, însă acesta a fost menţionat de Bloomberg alături de noul iPad Pro.

Tot Bloomberg spune că lansarea noului iPad ar putea fi amânată entru anul următor (2019), în cazul în care sistemul Face ID rămâne complicat de construit, compania preferând să producă mai multe iPhone-uri în 2018 decât să redirecţioneze o parte dintre componente către tablete.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult