Apple pregăteşte iPad 7 10,2”, „new” iPad 10,5” şi iPad Mini 5, alături de un nou iPod Touch

14.03.2019
Apple pregăteşte iPad 7 10,2”, „new” iPad 10,5” şi iPad Mini 5, alături de un nou iPod Touch

Cu un eveniment de lansare Apple programat pentru data de 25 martie, abia acum începem să aflăm detalii noi despre dispozitivele pe care compania se pregăteşte să lanseze în această primăvară. Se pare că noile tablete iPad vor primi cea mai mare atenţie în următoarea perioadă, compania plănuind nu unul, ci trei modele noi, însă nu toate vor fi lansate în acelaşi timp. De asemenea, un nou iPod Touch ar putea fi lansat în cadrul evenimentului, pentru a oferi o alternativă ieftină la alte dispozitive iOS pentru accesarea noului serviciu video Apple.

Noile zvonuri despre tabletele iPad sugerează că Apple lucrează atât la noi variante de iPad-uri ieftine, cât şi la un nou model de medie, care să completeze „golul” din ofertă dintre iPad-urile ieftine şi modelele „Pro” care sunt acum mult mai scumpe decât în trecut. Astfel, în cadrul evenimentului de pe 25 martie, Apple ar putea anunţa iPad 7, un model echipat cu un ecran nou, de 10,2” şi un chipset îmbunătăţit, alături de un nou iPad Mini 5, care va păstra formatul modelelor precedente şi va actualiza doar hardware-ul intern.

Cea de-a treia tabletă ar putea fi „noul” iPad, cu ecran de 10,5”, un model care ar putea fi derivat din vechea generaţie iPad Pro, prima care a fost echipată cu ecran de 10,5”. Aceasta ar putea fi echipată cu chipset-ul Apple A12 Bionic, acelaşi pe care îl regăsim în generaţia XS/XR de iPhone-uri, spre diferenţă de iPad Pro-urile 2018 care beneficiază de un chipset Apple A12X, mult mai puternic. Toate cele trei modele de tablete iPad ar putea integra senzori de amprentă Touch ID şi vor folosi design-ul clasic al tabletelor Apple, cu ramă pronunţată în jurul ecranului.

Ideea lansării unui nou iPod Touch în 2019 a fost lansată la începutul acestui an, însă nu este tocmai ieşită din comun. Apple propunea acest dispozitiv familiilor care au nevoie de un dispozitiv pentru copii care să ruleze aplicaţii, jocuri şi să ofere redare de muzică şi filme, atât online, cât şi offline, dar care să fie ieftin şi mic. O imagine publicată pe /LEAKS sugerează că noul dispozitiv ar putea aborda un design inspirat de cel al noilor tablete iPad Pro. Acesta ar putea integra un ecran cu margini pronunţate de 4,9”, pe format înalt, fără notch. Acesta nu include un buton home, iar butonul power a fost mutat pe laterală, asemeni celor mai recente iPhone-uri.

Pe partea din spate poate fi observată o cameră foto şi un blitz, alături de un decupaj pentru antena Wi-Fi, spatele fiind realizat din metal. Mai mult, acest dispozitiv nu include un jack de căşti, conform imaginilor fiind primul iPod de până acum fără această caracteristică. Având în vedere că sursa imaginii nu este nici reputabilă nici uşor de verificat, este posibil să avem de a face cu un o simplă imagine de concept.

Odată cu aceste informaţii au apărut şi câteva preţuri „neoficiale” pentru modelul iPad Mini 5, care par a fi similare cu cele pentru iPad Mini 4, deci ar înlocui vechiul model la acelaşi preţ, cu hardware îmbunătăţit:

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult