Nexus 7 vechi şi nou, comparate cu iPad Mini în teste de rezistenţă (VIDEO)

Nexus 7 vechi şi nou, comparate cu iPad Mini în teste de rezistenţă (VIDEO)

Tableta Nexus 7, prezentă în versiunea pentru anul 2013 dar şi cea de debut, au fost comparate cu rivala iPad Mini într-o serie de teste nerecomandate pentru cei de acasă. Mai exact, cele trei tablete au fost trântite de ciment, alunecate pe masa de birou şi scufundate în apă, totul pentru a afla cum se descurcă acestea în situaţii extreme.

Echipată cu un ecran de 8 inch adăpostit într-o carcasă cu ramă îngustă, tableta iPad Mini a ieşit cam şifonată din testul de cădere. Scăpată pe ciment de la 1.5 metri înălţime, iPad Mini s-a ales nu doar cu ecranul spart, ci şi daune serioase la nivelul carcasei – spartă şi îndoită în zona de impact. Nici testele următoare nu au pus în avantaj tableta Apple. Spatele drept şi finisajul aproape lucios opun prea puţină rezistenţă la alunecare, iar contactul cu apa a lăsat tableta fără voce.

Nu foarte departe de iPad Mini, tableta Nexus 7 din prima generaţie se alege cu ecranul spart în urma testului de cădere, dar spatele cauciucat o salvează în testul de alunecare. Din păcate scufundarea în apă are consecinţe dezastruoase pentru tableta Asus, aceasta încetând să mai funcţioneze la scurt timp după experiment.

Proaspăt lansată, tableta Nexus 7 din a doua generaţie prezintă avantaje clare. Căzătura pe ciment o lasă doar cu daune minime la nivelul carcasei şi zgârieturi superficiale pe ecran. Aderenţa carcasei din plastic este încă bună, iar scufundarea în apă nu pare să aibă consecinţe nefaste asupra tabletei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult