Noua tabletă Nexus 7, surprinsă într-o primă imagine oficială

Noua tabletă Nexus 7, surprinsă într-o primă imagine oficială

Pregătită pentru evenimentul de lansare din data de 24 iulie, noua tabletă Nexus 7 poate fi admirată deja într-o primă imagine de prezentare oficială, afişând un design îmbunătăţit şi dotări în plus faţă de generaţia pe care o înlocuieşte.

Noua tabletă Nexus 7, surprinsă într-o primă imagine oficială

Dacă din faţă nu pare foarte diferită de modelul anterior, capacul mai atent finisat ales pentru partea din spate lasă impresia unui produs care face trecerea în sfera tabletelor premium. Astfel, noua tabletă Nexus 7 renunţă la finisajul cauciucat cu indentaţii anti-alunecare, apreciat pentru rezistenţa excelentă în faţa uzurii şi urmelor de murdărie, în favoarea unuia ceva mai fin la atingere. Logoul Nexus a fost întors pe lungimea tabletei şi aplicat central, iar difuzoarele stereo mutate mai aproape de marginile carcasei sunt marcate cu perforaţii aplicate direct pe capacul din plastic, înlocuind sita din oţel inoxidabil vizibilă la tabletele Nexus 7 din prima generaţie.

Pe lângă camera foto nou adăugată (rezoluţie 5MP), în colţul stânga-jos mai poate fi observat şi slot-ul pentru cartelă SIM, indicând posibilitatea ca Google să lanseze versiunea 3G a tabletei Nexus 7 simultan cu varianta WiFi, evitând astfel neplăcerile apărute la lansarea primului model Nexus 7, când fanii tabletei au fost nevoiţi să aştepte mai multe luni pentru ca varianta cu suport 3G să ajungă pe rafturile magazinelor.

Noua tabletă Nexus 7 - vedere din profil

Cât despre lista specificaţiilor, cap de afiş va fi se pare noul ecran de 7 inch cu rezoluţie 1920×1200 pixeli, capabil să redea imagini mult mai clare decât cel instalat pe vechea tabletă. În locul chipsetului Tegra 3, noua tabletă Nexus 7 se va bucura de mai performantul Snapdragon S4 Pro – produs de Qualcomm şi echipat cu un CPU quad-core la 1.5 GHz. Memoria RAM de 1GB a primit un upgrade la 2GB (sau 4GB potrivit unor zvonuri).

Aşteptată pe rafturile magazinelor din Statele Unite începând cu data de 30 iulie, sau chiar mai devreme în magazinul online Google Play, tableta Nexus 7 nu va putea fi achiziţionată imediat din orice regiune a planetei, Google fiind recunoscut pentru obiceiul de a favoriza unele pieţe de desfacere în detrimentul altora. Potrivit zvonurilor, norocoşii care vor reuşi să obţină un exemplar din primele loturi de tablete Nexus 7 vor avea ocazia să experimenteze în premieră versiunea Android 4.3, livrată deja instalată cu noua tabletă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult