Noul Google Nexus 7 by Asus, prezentat oficial în România (hands-on)

Noul Google Nexus 7 by Asus, prezentat oficial în România (hands-on)

Primul Nexus 7 a devenit rapid un bestseller. El putea fi considerat reţeta perfectă pentru cei ce doresc o tabletă bună de 7”. Acum avem un nou model, anunţat de ceva timp, ce-a ajuns şi pe meleagurile noastre. Nu este încă în magazine, însă va ajunge peste o lună. Am avut posibilitatea să ne întâlnim direct cu el la o prezentare oficială în România. Una este să vezi produsul în poze de presă, fie ele şi la rezoluţie mare şi alta este să-l poţi ţine în mână. În plus, nu poţi să-ţi faci o părere despre ecran din imagini.

Noul Nexus 7, produs de Asus

Noul Nexus 7 şi aici mă întreb de ce nu s-a deranjat Google să vină cu un nou nume, pare să fie mai alungit decât vechiul model. În mână, grosimea pare să fie aceeaşi, iar marginile sunt mai rotunjite. Aş fi dorit să văd însă o carcasă cu o altă culoare. Spatele negru nu contrastează deloc cu negrul feţei. În plus, perforaţiile şi detaliile de pe spatele carcasei se observă doar când priveşti tableta de aproape.

Noul Nexus 7 - o carcasă subţire

Una din cele mai importante diferenţe este însă prezenţa camerei foto. Ea nu va impresiona, însă în condiţiile în care au fost realizate pozele, calitatea a fost mai mult decât acceptabilă. Producătorul spune că a redus capacitatea bateriei puţin, însă componentele consumă mai puţin. Ecranul arată cel puţin la fel de bine, având o densitate mai mare de pixeli.

Noul Nexus 7, acum cu cameră foto

Aşteptăm tableta în teste pentru a vă putea spune ce performanţe oferă şi de ce poate să înlocuiască uşor modelul anterior. Vă reamintim că noul Nexus 7 va ajunge în magazinele din România în luna septembrie. Preţul modelului cu capacitate de 16 GB şi suport WiFi va fi de 1.150 lei. Tableta cu memorie internă de 32 GB şi suport 3G şi LTE va costa 1.750 lei. Ea nu va suporta însă apeluri.

Noul Nexus 7 - detali de pe carcasă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News