E oficial: Samsung nu copiază Apple cu seria de produse Galaxy Tab

09.07.2012
E oficial: Samsung nu copiază Apple cu seria de produse Galaxy Tab

Samsung a obţinut încă o victorie în procesele duse împotriva Apple, înalta curte de justiţie a Angliei şi Tării Galilor decizând că trei dintre modele Galaxy Tab ale producătorului coreean sunt suficient de “diferite” faţă de produsele din gama Apple iPad.

Modelele în cauză sunt tablete din seria Samsung Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 8.9 şi Galaxy Tab 7.

Samsung Galaxy Tab vs Apple iPad

Procesul demarat în urma acuzaţiilor aduse de Apple a pornit de la ideea că tabletele Samsung folosesc acelaşi tip de carcasă cu colţuri “uşor rotunjite”, “suprafaţă plată transparentă, fără decoraţiuni” şi “un profil subţire”.

Înalta Curte a respins acuzaţiile Apple într-o manieră categorică, citind nu mai puţin de 50 exemple în care produse create încă dinainte de anul 2004 demonstrau trăsături familiare pentru tabletele actuale. Printre produsele menţionate se numără şi faimoasa Knight Rider (o tabletă concept creată în anul 1994) şi HP TC1000 (din anul 1994).

De asemenea, curtea de justiţie a dat câştig de cauză argumentelor aduse de Samsung, în care se explica cum tabletele din seria Galaxy Tab pot fi diferenţiate cu ochiul liber de produsele din gama iPad. În legătură cu aceste afirmaţii, tribunalul a punctat diferenţele design “la nivelul suprafeţei frontale şi în grosimea profilului lateral”, găsind “cele mai evidente diferenţe în zona suprafeţei de pe spatele carcasei”.

HP TC1000

Pe scurt, designul părţii din faţă, lateralul şi spatele carcasei tabletelor Samsung Galaxy Tab diferă suficient de mult faţă de cel folosit pentru tabletele Apple iPad încât să nu creeze confuzie printre utilizatori.

Potrivit comentariilor Samsung, “pretenţiile legale excesive înaintate de Apple, bazate pe drepturi de design atât de generice, sunt de natură să lezeze abilitatea industriei de a aduce noi inovaţii, limitând pe nedrept oferta de produse pusă la dispoziţia utilizatorilor”.

În paralel, producătorul coreean de electronice are de dus o luptă pe mai multe fronturi şi pentru piaţa smartphone, contestând procesele demarate de Apple pentru blocarea comercializării terminalelor din seria Samsung Galaxy Nexus. Şi aici a fost obţinută o mică victorie, constând in ridicarea interdicţiei de a comercializa telefoane din seria Galaxy Nexus pe teritoriul Statelor Unite – mişcare ce a permis Google să reia vânzările acestui produs prin intermediul magazinelor Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult