Lenovo ar putea lansa o tabletă pliabilă cu ecran de 13”

17.10.2018
Lenovo ar putea lansa o tabletă pliabilă cu ecran de 13”

Deşi câteva companii au confirmat zvonurile cum că pregătesc lansarea de produse smartphone cu ecran pliabil, până acum niciuna nu inclus în discuţie şi dispozitive din sfera tabletelor. Având în vedere declinul al vânzărilor de tablete, nici nu e de mirare.

Cu toate acestea, producătorii implicaţii în dezvoltarea de ecrane OLED flexibile oferă şi soluţii care se pretează la folosirea tablete sau laptopuri compacte. Recent, LG Display a demonstrat noi modele de ecrane OLED flexibile, cu diagonale de 13” şi 18”, prima variantă urmând să fie preluată într-o tabletă Lenovo.

Chiar dacă informaţiile concrete sunt puţine, aflăm că noul produs Lenovo este o tabletă cu design 2-in-1, care va putea fi folosit în modul laptop inclusiv cu ecranul pliat.

Nu este clar cum anume va folosi Lenovo noul tip de ecran, dar teoretic, un ecran de 13” cu rată de aspect 18:9 poate fi transformat într-unul de 9” cu rată de aspect 4:3, atunci când este pliat. Cert este că furnizorul LG Display încă nu este complet încrezător în durabilitatea noului tip de ecran flexibil, impunând o limită destul de conservatoare pentru curbura maxim permisă.  Asta ar putea avea consecinţe asupra designului de carcasă ales de Lenovo, optimizat pentru a proteja ecranul şi mai puţin pentru ergonomie.

Un alt motiv pentru care primul produs Lenovo cu ecran flexibil ar fi o tabletă şi nu smartphone este tendinţa celor din urmă de a fi folosite mul mai intens, crescând semnificativ şansele de apariţie a defectelor.

In mod ideal, chiar dacă riscul folosirii unor dispozitive de primă generaţie este transferat utilizatorilor, rata de apariţie a defectelor nu trebuie să fie cu mult peste media altor tablete cu design convenţional, în caz contrar apărând riscul ca nişa de piaţă nou formată să capete o reputaţie proastă, compromiţând şansele de succes pe termen lung.    

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult