Lenovo prezintă un concept de tabletă cu display flexibil

25.07.2017
Lenovo prezintă un concept de tabletă cu display flexibil

Cu mai mulţi ani în urmă, Samsung era cel mai mare susţinător al dispozitivelor cu ecran flexibil, prezentând în cadrul târgurilor de tehnologie diverse prototipuri funcţionale de acest gen. În ultimii ani însă, majoritatea producătorilor au abandonat acest tip de dispozitive. Ultima companie importantă care încă încearcă să dezvolte astfel de produse este Lenovo, care a prezentat de curând în cadrul conferinţei Tech World un prototip de tabletă cu Android pliabilă complet funcţională.

Noua tabletă „Folio” nu are o dată de lansare sau un preţ ataşat şi nici nu ştim momentan prea multe despre capabilităţile sale. Ce putem vedea este însă o tabletă de dimensiuni medii (7,8” în diagonală), care poate fi pliată de la jumătate pentru transformarea într-un dispozitiv mai mic, uşor de folosit cu o singură mână. Practic, acesta este un hibrid între o tabletă şi un smartphone, dimensiunile display-lui putând fi adaptate modului de utilizare.

Desigur, vorbim despre un simplu prototip, care cel mai probabil nu ar ajunge aşa pe piaţă. În primul rând, în centrul display-ului poate fi observată o curbură care rămâne chiar şi atunci când display-ul este „îndreptat”, lucru care sugerează că încă nu au fost descoperite materialele care să reziste la plieri repetate fără să rămână cu semne permanente. De asemenea, grosimea dispozitivului nu îl recomandă încă pentru portabilitatea dorită. Un produs final ar trebui să poată fi folosit asemeni unui smartphone, deci nu ar trebui să fie cu mult mai gros decât dispozitivele „de buzunar” disponibile deja.

Aceasta nu este prima dată când Lenovo sugerează interesul pentru dispozitive cu ecrane curbate şi pliabile, în urmă cu doar câteva săptămâni sugerând că lucrează şi la un laptop cu display similar, care se prelungeşte până deasupra tastaturii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult