Noi modele de iPad, un nou iPod Touch, AirPods 2 şi AirPower ar putea fi lansate în curând

28.01.2019
Noi modele de iPad, un nou iPod Touch, AirPods 2 şi AirPower ar putea fi lansate în curând

Programul de lansări Apple pare să intre din nou într-un ritm previzibil. În toamnă avem lansările produselor importante precum noile iPhone-uri şi noile tablete iPad, în timp ce în primăvară sunt lansate noi dispozitive din gama mai ietină, sau din familii secundare. Anii trecuţi în primăvară au fost lansate dispozitive precum iPhone SE, iPad 5 şi 6 şi HomePod, iar anul acesta am putea primi două noi tablete iPad şi un nou iPod Touch, alături de câteva noi accesorii mult aşteptate.

Lansarea iminentă a acestor noi dispozitive este sugerată de două surse destul de credibile. În primul rând, avem Comisia EEC (Eurasian Economic Comission), care aprobă dispozitive pentru lansare în Rusia şi alte câteva ţări din regiune. Pe listele de produse aprobate de curând apar şase modele noi de iPad cu numărul de model A2123, A2124, A2153, A2154, A2133 şi A2152, toate fiind listate cu sistemul de operare iOS 12 din fabrică. Având în vedere că fiecare model de iPad are o versiune Wi-Fi şi una 4G, este posibil să vedem trei noi modele de tablete diferite.

Zvonurile vorbesc despre un nou iPad Mini, linie de produse care nu a mai fost actualizată de trei ani, un nou iPad „ieftin”, probabil numit iPad 7th generation şi ceea ce pare a fi un nou model de iPad Pro, probabil mai ieftin. Pentru iPad Mini este aşteptată doar o actualizare hardware, în timp ce iPad-ul de generaţie a 7-a ar putea să beneficieze de un design îmbunătăţit, cu margini subţiri şi Face ID. Procesorul care ar putea sta la baza acestor dispozitive ar putea fi Apple A11 Bionic, care a debutat în 2017 pe iPhone 8 şi iPhone X, sau chiar Apple A12 Bionic, noul procesor high-end din iPhone XS şi XR.

Este aşteptată compatibilitate cu Apple Pencil (probabil că în funcţie de model, unele vor accepta Pencil 1 şi altele Pencil 2 cu încărcare wireless), cât şi trecerea de la port-ul proprietar Lightning pentru încărcare şi transfer de date la mufa standard în industrie: USB Type-C.

Cea de-a doua sursă care sugerează lansarea de noi tablete este chiar versiunea beta a software-ului iOS 12.2. În fişierele sale interne au fost descoperite referinţe la noi modele de iPad. Sunt listate patru variaţii de „iPad11”, două cu Wi-Fi şi două cu 4G. Aceleaşi fişiere interne dezvăluie şi un model nou de iPod Touch, versiunea „iPod 9,1”. Nu sunt cunoscute multe detalii despre acest dispozitiv, însă zvonurile sugerează că va fi prezentat mai degrabă ca un dispozitiv de gaming mobil, decât un player multimedia portabil.

Nu în ultimul rând, există referinţe în codul iOS 12.2 la noi accesorii pentru dispozitivele mobile de la Apple. Avem în primul rând referinţa la căşti AirPods care pot apela Siri direct prin comandă vocală „Hey, Siri”, fără a fi necesară atingerea uneia dintre căşti, cât şi referinţe la compatibilitatea cu încărcătorul wireless AirPower, promis încă din 2017 de către Apple.

În ultimii câţiva ani, astfel de detalii sugerau o lansare iminentă, anul trecut evenimentul de lansare pentru noul iPad 6 având loc la 5 săptămâni după listarea în baza de date EEC. Există astfel posibilitatea ca toate aceste produse, sau măcar câteva dintre ele să fie prezentate într-un eveniment care ar putea avea loc la începutul lunii martie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult