Tableta hibridă Sony VAIO Duo 11 a fost lansată în România

22.10.2012
Tableta hibridă Sony VAIO Duo 11 a fost lansată în România

Despre Sony VAIO Duo 11 am aflat la sfârşitul lunii august. Odată cu lansarea Windows 8, producătorul de portabile urma să ofere o tabletă hibridă de 11.6”. Ea a fost prezentată astăzi oficial în România şi am avut posibilitate să culeg câteva impresii de la eveniment. Ea cântăreşte 1,3 kg şi are o grosime de aproape 18 mm, fiind similară unui ultrabook cu aceeaşi diagonală. În poze ea poate părea destul de compactă atunci când este închisă. În mână, utilizatorul simte o serie de suprafeţe unghiulare. Baza este mai lată decât ecranul, iar sistemul de deschidere este foarte uşor de acţionat. Dacă tableta are o aderenţă bună pe suprafaţa pe care este aşezată, ea poate fi deschisă cu un singur deget.

Sony VAIO Duo 11 - tabletă hibridă cu Windows 8

Calitatea construcţiei este foarte bună. Sony VAIO Duo 11 are carcasa construită din aluminiu în jurul tastaturii şi din plastic foarte plăcut la atingere. Nu am apreciat tastele. Sunt cam mici şi prea spaţiate, deşi producătorul ar fi avut loc destul pentru o tastatură de netbook. Când au apărut primele imagini oficiale cu tableta hibridă, am avut impresia că în interiorul tastaturii se află un trackpoint. Nu este aşa. Acel dispozitiv rotund este un senzor optic fix. Cursorul mouse-ului se mişcă în funcţie de cât se plimbă degetul deasupra lui. În pachet este inclus un stilus cu două vârfuri şi 256 niveluri de presiune.

Sony VAIO Duo 11 deschisă

Modelul de faţă vine cu un procesor Intel Core i5-3317U, tactat la 1,7 GHz, 4 GB RAM şi un SSD de 128 GB. Alături de camera frontală, Sony VAIO Duo 11 vine şi cu o cameră pe spate, cu senzor Exmor R, ce filmează full HD. Ecranul de 11.6” are o matrice IPS, însă sticla ce-l protejează reflectă destul de mult lumina din spatele utilizatorului. În plus, rezoluţia de 1920×1200 este foarte mare pentru un utilizator obişnuit. Sony VAIO Duo 11 va fi disponibilă pe piaţa din România la finalul acestei luni, la un preţ de 6.000 lei. Sperăm să vă putem prezenta această tabletă hibridă într-un material mai amplu.

Sony VAIO Duo 11 va intra în curând pe piaţa românească

Urmărește Go4IT.ro pe Google News