20% din utilizatori folosesc telefonul pe post de player MP3

20% din utilizatori folosesc telefonul pe post de player MP3

Conform unui studiu realizat de M:Metrics, procentul de folosire a telefonului pe post de player MP3 ajunge în unele ţări şi la 20%. Studiul a fost realizat în noiembrie 2007 în Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania.

Pe primul loc s-a clasat Spania cu exact 20%, urmată în ordine de Marea Britanie cu 18.9%, Germania cu 15 procente, Italia cu 13.3%, Franţa cu 12.9% şi pe ultimul loc Statele Unite cu numai 5.7%. Te-ai prins unde are succes iPod, da?

studiu mp3 telefon

Un alt aspect interesant al studiului este legat de sursa melodiilor ascultate pe telefon. Cei de la M:Metrics spun că cea mai mare parte a melodiilor provin din surse externe (nu se specifică procentul exact) şi că doar o mică parte au fost descărcate direct de pe telefon, prin intermediul unui anumit serviciu. Marea Britanie stă cel mai bine la capitolul muzică descărcată direct de pe telefon cu 12.5%, iar cel mai prost din ţările care au făcut obiectul studiului stă Spania cu 7.1.

Încă aşteptăm să vedem astfel de statistici şi pe teritoriul României, nu de alta dar ar fi interesant să vedem ce fac românii cu telefoanele mobile în afară de vorbit, mai ales că stăm foarte bine la capitolul telefonie mobilă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News