Acest display OLED ar putea aduce smartphone-urile pliabile mai repede pe piaţă [VIDEO]

12.04.2018
Acest display OLED ar putea aduce smartphone-urile pliabile mai repede pe piaţă [VIDEO]

Fie că ne place sau nu, dispozitivele cu ecrane pliablie vor fi lansate în viitorul nu atât de îndepărtat. Echipa de cercetători taiwanezi ITRI (Industrial Technology and Research Institute) propune un nou model de display OLED flexibil, realizat din materiale foarte rezistente la zgârieturi şi şocuri, care este aproape gata de a fi integrat în produse comerciale. Alături de anunţul noului display, institutul a publicat şi un clip de prezentare care evidenţiază câteva cazuri de utilizare ale unui smartphone pliabil.

Conform ITRI, display-ul poate rezista la zgârieturi, chiar şi de la materiale foarte abrazive precum lâna oţelată, semnele putând apărea pe suprafaţa sa abia după 50.000 de frecări cu un astfel de material. Acest lucru înseamnă că materialul din care este realizat este mai puternic şi decât sticla Gorilla pe care o întâlnim în prezent pe toate dispozitivele mobile de top.

De asemenea, materialul este garantat pentru 200.000 de plieri, un număr care nu pare atât de mare la o primă vedere, însă care ar putea asigura peste patru ani de utilizare normală. Având în vedere că un utilizator din categoria „millenials” îşi verifică telefonul de aproximativ 150 de ori pe zi, acest lucru înseamnă că un telefon pliabil poate fi folosit în aceste condiţii timp de 1.333 zile. Desigur, această statistică nu reprezintă comportamentul tuturor celor care folosesc smartphone-uri, deci ne putem aştepta la durată de viaţă mai lungă în medie.

Din păcate, dispozitivul pe care ITRI îl prezintă nu este tocmai bine gândit, fiind mare, butucănos şi cu o îndoitură la două treimi din lungime. Cu toate acestea, faptul că tehnologia se maturizează nu poate decât să ne bucure, întrucât companii precum Samsung, Apple sau Huawei ar putea folosi aceste panouri pentru a realiza dispozitive elegante şi uşor de folosit. Rămâne de văzut dacă şi publicul este interesat de astfel de dispozitive „ciudate” sau dacă vom rămâne mai multă vreme la un design de smartphone „clasic”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult