Senzorul TrueDepth de pe telefoanele iPhone X, folosit pentru a face recomandări de ochelari

Un cunoscut producător de ochelari a găsit o întrebuinţare cu totul nouă pentru sistemul TrueDepth camera oferit de telefoanele iPhone X.

Probabil, cea mai spectaculoasă inovaţie adusă de telefoanele iPhone X, camera frontală cu tehnologie TrueDepth combină iluminare infraroşu, un proiector multi-punct cu tehnologie laser şi un senzor optic performant pentru a genera o imagine 3D a chipului uman, atât de precisă încât poate fi folosită în rolul de amprentă digitală la stabilirea identităţii utilizatorului. Însă tehnologia este mai versatilă decât atât, sistemul TrueDepth putând avea şi alte aplicaţii decât cele prezentate de Apple.

În loc de recunoaştere facială prin Face ID, producătorul de ochelari Warby Parker analizează forma feţei utilizatorilor pentru a stabili ce tip de ochelari li s-ar potrivi acestora cel mai bine.

Momentan, aplicaţia de iOS oferă doar sugestii personalizate de ochelari care pot fi comandaţi din catalogul de produse. Însă compania promite şi un ghid virtual pentru probă, constând într-o machetă 3D a capului pe care sunt aplicate în timp real modele de ochelari.

publicitate