Apple ar putea reintroduce funcţia Touch ID sub o nouă formă

15.05.2018
Apple ar putea reintroduce funcţia Touch ID sub o nouă formă

Deşi a fost înlocuit cu alternativa high-tech numită Face ID, sistemul Touch ID de autentificare pe bază de amprentă nu şi-a pierdut adepţii, rămânând de departe ce mai comodă şi rapidă metodă pentru deblocarea telefoanelor iPhone, atunci când este disponibil.

Eliminată pentru a face loc unui ecran mai mare, tasta Home cu senzor de amprente integrat a lăsat destul de mulţi utilizatori nemulţumiţi, nevoiţi dintr-o dată să abandoneze gestul reflex prin care deblocau telefonul iPhone.

Chiar dacă nu se va întoarce în forma care l-a consacrat, senzorul Touch ID ar putea fi totuşi prezent la modelele iPhone viitoare, integrat de această dată sub ecran. Opţiunile pentru implementare sunt multiple, începând cu un senzor dezvoltat de Synaptics, care foloseşte lumină din spectrul infraroşu pentru a analiza amprenta utilizatorului, până la o versiune evoluată a senzorului capacitiv integrat cu tasta Home, capabil să funcţioneze sub scutul din stilă al ecranului. Însă potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, Apple ia în considerare o tehnologie cu totul nouă, bazată pe ultrasunete.

Dezvoltat de Qualcomm, noul senzor biometric ar urma să ofere precizie comparabilă, sau mai bună decât senzorii biometrici tradiţionali. Mai mult decât atât, sistemul cu ultrasunete va putea funcţiona inclusiv cu degetele umede sau acoperite cu substanţe uleioase.

Considerat, de departe, cel mai precis tip de senzor pentru amprente, cititorul bazat pe ultrasunete este şi cea mai scumpă dintre soluţiile disponibile în prezent. Cu toate acestea, preluarea sa nu ar trebui să aibă un impact asupra preţului solicitat pentru modelul iPhone X, poziţionat deja la un nivel cu mult peste costului de fabricaţie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult